Bell, obligat să plătească către Airbus 1,5 milioane de dolari pentru încălcarea brevetului unui teren de aterizare

Darius Muresan / 21 feb 2019 / 18:09
Airbus H145M
Airbus H145M

Curtea Federală de Apel a susținut o hotărâre a instanței inferioare potrivit căreia subsidiara Bell Helicopter Textron Inc., din Quebec, va trebui să plătească diviziei de elicoptere a companiei Airbus SE suma de 1,5 milioane de dolari pentru încălcarea brevetului.

Hotărârea include 1 milion de dolari în daune punitive și 500.000 dolari în daune compensatorii legate de brevetul său pentru așa-numitul tren de aterizare "Moustache".

Bătălia legală asupra trenului de aterizare este în derulare din 2008, când Airbus Helicopters SAS - cunoscută atunci sub numele de Eurocopter Group - a lansat acțiuni în instanță în Canada, Franța și Statele Unite.

În 2012, Curtea Federală a Canadei a hotărât că Bell copiase proiectul trenului de aterizare pentru unele dintre elicopterele sale ușoare de la Airbus, deși Bell a modificat acest design înainte de a fi aplicat pe modelele aflate pe piață.

Curtea a constatat că doar una dintre cele 16 plângeri legate de brevetul canadian Airbus este admisibilă, deși a numit designul lui Bell o "copie fidelă".

Potrivit deciziei din 2012, Bell - o companie cu sediul în Texas, cu producție comercială de elicoptere în Mirabel, Quebec - a realizat planuri de fabricare a echipamentului de aterizare și a promovat vânzările unui viitor model echipat cu el - Bell 429, utilizat acum de Garda Canadiană de Coastă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy