Belarusul va publica un proiect de integrare cu Federația Rusă

S.I. Catalin / 26 aug 2019 / 23:32

Premierul Belarusului, Syarhey Rumas, a declarat într-un interviu acordat postului TV Belarus-1 că va fi dat publicității un proiect de integrare cu Rusia, pentru a elimina temerile legate de suveranitatea țării, informează uawire.org.

„Cred că, după începerea proiectului, guvernele celor două țări îl vor publica, pentru a elimina orice îngrijorare cu privire la suveranitate și la alte probleme", a precizat acesta.

Syarhey Rumas a menționat că scopul programului este crearea unei piețe unice pentru cele două țări. Oficialul a declarat că problemele politice nu sunt incluse în acord.

Potrivit acestuia, guvernul din Belarus intenționează să prezinte proiectul spre aprobare președintelui Alexander Lukashenko pe 27 august, acesta urmând să semneze documentele la începutul lunii septembrie.

Primul Ministru a adăugat că, până la 1 noiembrie, organele guvernamentale ar trebui să realizeze 28 de "foi de parcurs" pentru toate sectoarele economiei.

La începutul lunii august, președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a însărcinat guvernul să accelereze coordonarea programului de integrare cu Rusia. Ulterior, Ministrul rus pentru Dezvoltare Economică, Maxim Oreshkin, a declarat că părțile au ajuns la acorduri și că aproape au eliminat dezacordurile fundamentale. Integrarea țărilor se bazează pe Tratatul privind crearea unui Stat Uniune, semnat în 1999.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy