Belarusul modernizează cu succes avioane de atac Su-25 pentru Bulgaria

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 5 ianuarie, site-ul bulgar mediapool.bg a informat că, până la sfârșitul lunii februarie, Forțele Aeriene din Bulgaria vor primi din reparații opt avioane de atac Su-25, recondiționate de către Uzina 558 Reparații Avioane din Republica Belarus.

Contractul cu compania din Belarus a fost încheiat la insistențele ministrului bulgar al apărării Krasimir Karakachanov și are o valoare de 42,15 milioane de euro fără taxe.

Potrivit unor surse militare, contractul cu Republica Belarus este considerat unul dintre cele mai reușite proiecte de reparare a vechilor echipamente sovietice, pe care încă se bazează forțele armate bulgare.

La sfârșitul anului trecut, șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, amiralul Emil Eftimov, a declarat că ar trebui să participe la programul de reparare și modernizare un număr mai mare de aeronave de atac Su-25. Cu toate acestea, nu există încă informații dacă acest lucru se va întâmpla, deși încă șase aeronave de acest tip aflate în serviciul Forțelor Aeriene Bulgare au nevoie de reparații, cel puțin în ceea ce privește blocul motor.

Spre deosebire de contractul cu uzina din Belarus, cel similar încheiat cu corporația rusă MiG, privind repararea aeronavelor MiG-29, nu a fost respectat de partea rusă, ajungându-se chiar în punctul în care Bulgaria a cerut corporației ruse să plătească penalizări.

Inițial, la negocierea contractului pentru repararea avioanelor Su-25 a fost invitată și partea Rusă. De asemenea, compania autohtonă Avionams, din Plovdiv, a susținut că poate asigura repararea pe plan local a avioanelor, la nivelul cerut de beneficiar. Însă ministrul bulgar al apărării a insistat pentru parteneriatul cu uzina din Belarus, iar contractul este în prezent considerat un succes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel