Belarus intenționează să organizeze exerciții militare comune cu NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Bieloruse, Oleg Belokonev, a declarat, într-un interviu acordat ziarului Nasha Niva, că Minskul negociază cu Alianța Nord Atlantica formatul în care ar putea avea loc desfaruarea unor exerciții militare comune, potrivit Uawire.org.

În același timp, Belokonev a subliniat că NATO „trebuie să realizeze că Belarusul este un aliat al Rusiei".

,,Belarusul este pregătit pentru exerciții militare comune cu NATO. Există discuții despre posibile formate. Dar vom fi de acord cu privire la acest lucru dacă NATO înțelege că Rusia este aliatul nostru strategic", a spus Belokonev, răspunzând la întrebarea de ce Serbia desfăşoară exerciții militare atât cu Rusia, cât și cu NATO, iar Belarus doar cu Rusia.

Cooperarea armatei bieloruse cu Alianța se realizează în cadrul programului NATO - Parteneriatul pentru Pace. Belarusul s-a alăturat programului în 1995. Cooperarea practică cu NATO se realizează pe baza unui plan individual, dar nu au fost încă organizate exerciții comune ale armatei bieloruse cu alte ţări membre ale Alianţei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel