Belarus va avea o nouă doctrină militară. Noul document se va concentra pe ”descurajarea strategică”

Ministerul Apărării din Belarus a fost însărcinat să elaboreze o nouă doctrină militară care să răspundă la „escaladarea tensiunilor politice globale”. Citând surse rusești, Reuters relatează că încă nu este clar ce trebuie să conțină exact noua doctrină.

Belarus este cel mai apropiat aliat al Rusiei, care poartă război împotriva Ucrainei de mai bine de un an. Deși țara est-europeană nu și-a trimis soldații la luptă, a dat Rusiei teritoriul său pentru a ataca Ucraina. În faza inițială a invaziei, trupele ruse au condus de acolo ofensiva asupra Kievului.

Documentul, raportat de agențiile ruse, prevede elaborarea unor măsuri „în legătură cu escaladarea tensiunilor geopolitice globale, (...) care să protejeze independența, integritatea teritorială, suveranitatea și ordinea constituțională de amenințările externe și interne”.

Decretul solicită agențiilor guvernamentale să se concentreze asupra măsurilor „care fac parte din descurajarea strategică și care vizează protejarea independenței, integrității teritoriale, suveranității și ordinii constituționale de amenințările interne și externe", scrie TASS

Consiliul de Securitate din Belarus a ordonat, de asemenea, Ministerului Apărării să finalizeze un proiect de lege privind crearea unei noi apărări teritoriale voluntare în termen de o lună. Ar trebui să includă între 100.000 și 150.000 de voluntari.

Lukașenko a anunțat încă din vara lui 2022 că unele avioane militare ale Belarusului au fost deja modificate pentru a le permite să transporte arme atomice tactice.

„Eu și Putin am spus odată la Sankt Petersburg că vom modifica aeronavele Sukhoi din Belarus, printre altele, astfel încât să poată transporta arme nucleare”, a spus dictatorul belarus, potrivit agenției de știri de stat BelTA,

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel