Belarus: Sancţiunile occidentale "frizează o declaraţie de război economic"

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Captură video
Sursa foto: Captură video

Belarusul a denunţat marţi noile sancţiuni "distructive" adoptate de Occident după interceptarea unui avion de linie de către Minsk pentru a aresta un opozant, afirmând că ele "frizează o declaraţie de război economic", relatează AFP.

"Am spus de nenumărate ori că sancţiunile afectează interesele cetăţenilor, că ele sunt contraproductive şi vicioase. Totuşi, aceste acţiuni distructive deliberate continuă", a transmis Ministerul belarus al Afacerilor Externe într-un comunicat, transmite Agerpres.

Denunţând "acţiuni ostile" şi "presiuni asupra unui stat suveran", ministerul a ironizat declaraţiile statelor occidentale, "care seamănă cu o parodie de logică şi de bun simţ".

În opinia Minskului, aceste noi sancţiuni "frizează o declaraţie de război economic".

Uniunea Europeană, SUA, Marea Britanie şi Canada au decis luni să sancţioneze zeci de oficiali şi companii având legături cu puterea de la Minsk.

În total, 78 de persoane şi opt companii au fost adăugate pe lista de sancţiuni adoptate pentru reprimarea opoziţiei şi interceptarea unui zbor Ryanair care survola Belarusul la 23 mai, pentru a aresta doi pasageri, jurnalistul disident belarus Roman Protasevici şi iubita sa rusă Sofia Sapega.

Printre persoanele sancţionate figurează miniştrii belaruşi ai Apărării şi Transporturilor, comandantul forţelor aeriene şi unul dintre fiii lui Aleksandr Lukaşenko. UE a îngheţat de asemenea activele a şapte companii conduse de apropiaţi ai preşedintelui belarus.

UE sancţionase deja 88 de membri ai regimului, printre care preşedintele Aleksandr Lukaşenko şi fiul său Viktor Lukaşenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel