Bazele Bundeswehr unde se face pregătirea militarilor ucraineni, monitorizate de drone necunoscute

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
UAV Orlan, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
UAV Orlan, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

De peste un an, sunt înregistrate cazuri în care drone necunoscute supraveghează terenurile de instrucție și cazărmile Bundeswehr în locurile în care sunt antrenați militari ucraineni, relatează publicația germană Bild.

În Germania au loc cele mai importante procese de pregătire pentru militarii ucraineni. Acolo este asigurată instrucția generală a militarilor, dar și pregătirea specifică utilizării unor sisteme de apărare aeriană, precum Patriot sau Iris-T.

Rapoarte despre presupuse activități de spionaj al militarilor din bazele din Germania, efectuate probabil de serviciile ruse de informații, au apărut încă din 2022.

”Dronele sunt observate în mod regulat pe terenul de antrenament militar Klietz, unde Bundeswehr antrenează ucraineni cu tancuri Leopard 1. La alte baze, sunt situații în care uneori mai multe drone zboară în același timp în spațiul aerian” a spus Marcus Faber, membru al comitetului pentru apărare din Bundestag, citat de Bild.

În opinia lui Faber, situația este „ clar organizată și indică Rusia” ca principal suspect.

Bundeswehr suspectează, la rândul său, că Moscova se află în spatele atacurilor cu drone, dar nu poate dovedi acest lucru. Ministerul german al Apărării nu a confirmat oficial că vreo dronă a fost doborâtă peste terenurile de antrenament și cazărmi. De asemenea, nu există informații că operatorii dronelor au fost prinși, așa cum recunoștea chiar și Nils Hilmer, secretar de stat în cdrul ministerului german al apărării.

Faber confirmă: „Până acum nu a fost posibil să capturăm o dronă sau pilotul acesteia”.

În octombrie, s-a raportat că generalul Carsten Breuer, pe atunci comandant al Comandamentului Teritorial al Bundeswehr și acum șef al forțelor armate, se arăta extrem de îngrijorat de rapoartele privind alarmele dronelor. Din cauza situației, a început instruirea în utilizarea echipamentelor de bruiaj care sunt capabile să forțeze dronele să aterizeze.

Totuși, lipsa rezultatelor acțiunilor Bundeswehr cu privire la dronele de pe terenurile de antrenament duce la o situație în care unii politicieni germani intensifică presiunea asupra decidenților militari. Andreas Schwarz, un politician al SPD, consideră că este extrem de grav că armata știe de drone de mult timp, dar nu ia măsuri pentru a preveni aceste evenimente să se repete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel