Baza militară din Crimeea, atacată cu drone. ”Djankoi este un hub”. Ucrainenii susțin că au distrus rachete rusești Kalibr

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În seara zilei de 20 martie, rachetele de croazieră rusești au fost distruse la baza Djankoi din nordul Crimeei, a anunțat informațiile militare ucrainene.

Presa din Ucraina și Rusia, dar și canalele Telegram au raportat un atac cu drone, în timp ce Kievul susține că mai multe rachete Kalibr au fost distruse.

„O explozie în orașul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachetele de croazieră rusești Kalibr NK în timpul transportului lor pe calea ferată”, a informat luni GUR, pe canalul său Telegram.

Rachetele erau destinate pentru lansări de pe navele de suprafață ale Flotei Ruse de la Marea Neagră, reamintește serviciul de presă al GUR.

„Dacă te uiți la harta Crimeei ocupate temporar și, în special, la legătura feroviară, Djankoy este un hub. Chiar și la începutul invaziei la scară largă, se spunea că înfrângerea logisticii ar fi principalul mijloc de a influența reforma înțelegerii inamicului cu privire la ceea ce trebuie să facă în Crimeea", a spus șefal Centrului de Presă al Forțelor de Securitate și Apărare Sud, Natalia Humeniuk.

Rusia a dezminţit marţi anunţul făcut în aceeaşi zi de Ministerul Apărării ucrainean, privind distrugerea unor rachete de croazieră Kalibr și susține că a doborât drone ucrainene în Crimeea.

”Apărarea antiaeriană a respins un atac cu drone în apropiere de oraşul Djankoi”, a declarat într-un comunicat Comitetul de anchetă rus, organism responsabil de investigaţiile cele mai importante. 'Ţintele tuturor dronelor doborâte erau infrastructuri civile', mai susţine acest comitet, fără să indice numărul dronelor doborâte şi nici ce fel de obiective au fost vizate.

 

„Locuitorii din Djankoi raportează un atac al dronelor ucrainene”, a informat agenția de știri rusă Mash pe canalul său Telegram. „Epava unuia dintre ei a lovit magazinul alimentar”

Deși nu este clar momentan ce pagube au fost cauzate în urma atacului, cel puțin o persoană a fost rănită de o dronă care a fost doborâtă, potrivit canalului Telegram al lui Serghei Aksyonov, guvernatorul Crimeei instalat de Rusia, citat de WarZone.

„Formațiunile ucrainene efectuează un alt raid în peninsula Crimeea”, a informat postul rusesc Rybar Telegram. „În acest moment, unitățile de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Rusiei resping un atac cu drone asupra lui Djankoi .”

„Cu un grad ridicat de probabilitate, Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să lovească un aerodrom militar”, a adăugat Rybar. „Având în vedere tactica atacurilor extreme, ar trebui să ne așteptăm la apariția UAV-urilor echipate artizanal în alte regiuni ale Crimeei”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel