Bătălia pentru podul Antonivka: Ruşii înregistrează pierderi grele, iar ucrainenii încearcă stabilirea unor poziţii pe malul stâng al Niprului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile britanice de informaţii au declarat că militarii ucraineni au trecut râul Nipru în apropierea podului Antonivka, lângă Herson, și încearcă să se instaleze pe malul stâng. Toate aceste informatii sunt prezentate in cel mai recent raport emis de serviciile de informații militare din Marea Britanie, la 1 iulie, potrivit European Pravda.

Serviciile britanice de informaţii militare au remarcat că forțele ucrainene au început aproape sigur să se deplaseze pe malul stâng al râului Nipru, în apropiere de podul Antonivka, încă din 23 iunie. Luptele de pe malul stâng s-au intensificat începând cu 27 iunie.

Printre unitățile rusești staționate în această zonă se numără elemente ale Diviziei a 7-a de Asalt Aerian, parte din Grupul de Forțe Dnipro (DGF) al Rusiei.

,,În ultimele săptămâni, este foarte probabil ca Rusia să fi realocat elemente ale DGF care apără malul Niprului pentru a întări zona frontului din Zaporojie. Lupta în jurul capului de pod este aproape sigur complicată de inundațiile, distrugerile și noroiul rezidual rezultate în urmă distrugerii barajului Kakhovka, la 6 iunie 2023", potrivit serviciilor britanice de informaţii.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a raportat, de asemenea, că trupele rusești nu au reușit să îi scoată pe ucraineni, în număr de până la 70 de persoane, din pozițiile lor fortificate de sub traveea estică a podului Antonivka.

,,Bloggerii militari ruşi s-au plâns că structură de comandă a armatei ruse a ordonat orbește forțelor ruse să recucerească zona de sub o travee a podului Antonivka de pe malul estic, ceea ce a dus la pierderi semnificative în rândul personalului și vehiculelor blindate rusești din cauza focului de artilerie ucrainean și a minelor amplasate de la distanță", se arată în raportul ISW.

La 30 iunie, rușii au lovit cu rachete balistice Iskander traveea estică a podului Antonivka, deși amploarea pagubelor este încă necunoscută.

Unii bloggeri militari ruşi au susținut că lovitura a avariat suficient de mult din traveea podului pentru a împiedica trupele ucrainene să îl folosească drept acoperire, în timp ce alții s-au plâns că impactul a avariat doar parțial podul și că infanteria rusă și-a reluat încercările de a lovi pozițiile ucrainene în alte locații din zonă.

Săptămâna aceasta, serviciile de informații britanice au raportat, de asemenea, că loviturile asupra podurilor de lângă Chonhar, la intrarea în Crimeea, au complicat semnificativ liniile de aprovizionare pentru trupele rusești.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel