Bătălia pentru Luhansk se anunță extrem de grea. Ucraina admite că nu va mai beneficia de elementul surpriză din Harkov

Darius Muresan |
Data publicării:
Războiul din Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Războiul din Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Bătălia pentru regiunea Luhansk va fi grea, fiindcă nu va mai funcţiona scenariul "rapid" aplicat în contraofensiva trupelor ucrainene din regiunea Harkov, consideră şeful Administraţiei Militare Regionale Luhansk, Serhi Haidai, citat de Rador.

"Nu va mai exista un factor surprizător precum în regiunea Harkiv. Ruşii îşi adună deja trupele la Svatove, Troiţke... Se pregătesc pentru apărare", a explicat guvernatorul, adăugând că atunci când au avut loc bătăliile pentru Izium, oraşul Svatove era un fel de "bază de transbordare" pentru invadatori.

"Aceştia (ruşii, n.r.) nu au lăsat trupe acolo, ci au format anumite unităţi şi le-au trimis în direcţii diferite. Acum, situaţia s-a înrăutăţit pentru armata rusă, nu au unde să mai trimită la Izium, pentru că nu controlează oraşul şi înţeleg că, după (eliberarea, n.r.) Liman, vor urma Svatove, Troiţke şi Kreminna. Aşa că adună totul acolo şi construiesc structuri defensive", a explicat Serhi Haidai.

Potrivit oficialului, invadatorii ruşi vor trebui să lupte simultan în mai multe direcţii: Harkov, Herson şi Doneţk, iar ruşii simt deja o lipsă de personal. "Ce-i drept, ocupanţii au o problemă - rămân fără carne de tun, aşa că acum adună bărbaţi din închisori", a mai declarat guvernatorul regiunii Luhansk

 

Șeful Administraţiei Militare Regionale Luhansk a anunţat că a convocat comandamentul pentru dezocuparea teritoriilor controlate de trupele ruse

 

Totodată, șeful Administraţiei Militare Regionale Luhansk, Serhi Haidai, a anunţat că a convocat comandamentul pentru dezocuparea teritoriilor controlate de trupele ruse, înfiinţat recent de autorităţile ucrainene. Prima reuniune ar trebui să aibă loc în cursul zilei de joi.

"Prima întâlnire a comandamentului regional de coordonare pentru teritoriile dezocupate din regiunea Luhansk urmează să aibă loc astăzi (joi, n.r.). Comandamentul va fi condus de şeful Administraţiei Militare Regionale Luhansk, Serhi Haidai" - a transmis administraţia.

Potrivit autorităţilor, comandamentul respectiv va facilita coordonarea activităţilor autorităţilor executive locale, altor organe ale statului, organelor locale de autoguvernare, formaţiunilor militare, organelor de drept şi asociaţiilor publice pentru restabilirea rapidă a condiţiilor de trai în teritoriile eliberate de sub ocupaţia trupelor ruse. În plus, autorităţile intenţionează să trimită imediat în zonele respective centre mobile de servicii administrative şi sucursale mobile ale poştei ucrainene, care ar trebui să înceapă să distribuie pensiile.

Operatorii de telefonie mobilă din Ucraina, de asemenea, au anunţat deja că sunt pregătiţi să restabilească Internetul şi comunicaţiile în teritoriile care vor fi eliberate de sub ocupaţia armatei ruse. Amintim că armata ucraineană se pregăteşte deja de eliberarea oraşelor şi satelor din regiunea Luhansk aflate sub ocupaţie rusă. În acest scop, în regiune a fost creat un comandament regional pentru dezocupare.

Eliberarea teritoriului regiunii estice Luhansk ar putea începe cu localităţile Kreminna şi Svatove. Acolo se preconizează că va avea loc principala lovitură a Forţelor Armate ale Ucrainei, scrie RBC

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel