Bătaie între soldații chinezi și indieni la graniță. India a trimis în zonă Su-30 iar China elicoptere

Darius Muresan |
Data publicării:

Incidente la granița dintre India și China, unde mai mulți soldați s-au luat efectiv la bătaie.

Potrivit BBC, incidentul a avut loc în Naku La din statul nordic Sikkim. Zeci de soldați indieni și chinezi s-au luat efectiv la bătaie cu pumnii și pietrele în zona de frontieră.

Sursa citată precizează că șapte soldați chinezi și patru soldați indieni au fost răniți în urma incidentului. BBC citează un anunț oficial al Armatei indiene. 

Cele două state au avut o confruntare la graniță în 1962. Cu toate că astfel de incidente au mai avut loc, în ultimele patru decenii nu s-a trans niciun foc de armă.

Pe de altă parte New India Express precizează că au existat două incidente. Dacă BBC nu menționează data, publicația indiană spune că primul incident a avut loc în noaptea dintre 5-6 aprilie iar al doilea pe 10 aprilie în jurul prânzului.

Un purtător de cuvânt din cadrul Armatei indiene a confirmat incidentele. 

Publicația indiană scrie că în timp ce trupele indiene erau implicate în incident, elicoptere ale Armatei de Eliberare a Poporului s-au îndreptat spre locație. Ca răspuns, indienii au trimis două aeronave Su-30MKI.

Un oficial indian a precizat că au intervenit două aparate Su-30 care, din coincidență, efectuau un zbor de antrenament în zonă.

Nu au fost raportate incidente între aeronave.

India și China au o graniță comună ce se întinde pe aproximativ 3.400 de kilometri.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel