Bătaie între armeni și azeri în fața Ambasadei Armeniei din Chișinău. Ambasadorul azer îl acuză pe un consilier al lui Dodon de provocări (VIDEO)

Darius Muresan |
Data publicării:

Reprezentanții comunităților azere și armene din Republica Moldova s-au luat la bătaie chiar în fața Ambasadei Armeniei din Chișinău.

Acesta urma să fie un „marș pașnic în semn de protest” împotriva a ceea ce azerii numesc, „provocării comise de forțele armate ale Armeniei în direcția regiunii Tovuz a frontierei azero-armeană”. 

Acțiunea a început la ora 10.00, în fața Ambasadei Azerbaidjanului din Republica Moldova, în sprijinul armatei și guvernului din Azerbaidjan. Apoi participanții la procesiune s-au deplasat pe traseu către Ambasada Armeniei, unde urma să aibă loc un pichet pașnic, în semn de protest împotriva „provocării Armeniei de la granița Azerbaidjanului”, de asemenea împotriva „politicii agresive și ocupaționale a Armeniei”, notează portalul Deschide.md. 

Însă, odată ce au ajuns la fața locului, aceștia au fost întâmpinați de un grup de armeni. După mai multe acuzații reciproce, cele două grupuri s-au luat la bătaie.

Pe de altă parte, Ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, acuză că deputatul socialist Gaik Vartanean și consilierul lui Igor Dodon, Ernest Vardanean, se fac vinovați de incidentul din această dimineață la Ambasada Armeniei din Chișinău unde mai multe persoane de etnie armeană și azeră s-au luat la bătaie. .

„Considerăm că vinovați în această provocare sunt doi oameni de etnie armeană. Unul este deputatul Parlamentului Republicii Moldova, iar altul – consilierul președintelui Republicii Moldova. Este vorba de Gaik Vartanean și Ernest Vardanean”, a declarat diplomatul.

 

Publicată de Stanley Vartanian pe Miercuri, 22 iulie 2020

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel