Azerbaidjanul pune 'o singură condiție' pentru pace: Retragerea trupelor Armeniei

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata azeră, sursă foto: Ministerul Apărării din Azerbaidjan Facebook
Armata azeră, sursă foto: Ministerul Apărării din Azerbaidjan Facebook

Preşedintele azer Ilham Aliev a cerut duminică retragerea forţelor armene din Nagorno-Karabah, în a opta zi a luptelor care au loc în această enclavă între separatiştii armeni şi armata azeră, apreciind că autorităţile de la Erevan trebuie să-şi ceară scuze, relatează Agerpres, care citează AFP.

''Am o singură condiţie'' pentru încetarea focului, a spus Aliev într-o alocuţiune televizată adresată naţiunii. ''Forţele armate (n.r. - forțele armene) trebuie să părăsească teritoriile noastre'', a spus el, solicitând premierului armean Nikol Pachinian ''să-şi ceară scuze de la poporul azer''.

El a cerut ''în cele din urmă'' ca Pachinian să definească un ''plan precis'' de retragere a armenilor din Nagorno-Karabah. ''În acest caz, vom restabili regimul de încetare a focului'', a promis Aliev, insistând asupra faptului că Azerbaidjanul este pe cale să restabilească ''justiţia istorică''.

Armenia a decretat duminica trecută legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea Nagorno-Karabah, iar a doua zi Azerbaidjanul a anunţat o mobilizare parţială a armatei.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel