Azerbaidjanul desfăşoară manevre militare împreună cu Turcia pe teritoriul său

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia - T.C. Millî Savunma Bakanlığı Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia - T.C. Millî Savunma Bakanlığı Facebook

Azerbaidjanul a început joi manevre militare împreună cu aliatul său Turcia, în scopul întăririi ”eficacităţii de luptă” a celor două armate, a informat Ministerul Apărării de la Baku, transmite AFP.

În toamna trecută, Azerbaidjanul, susţinut de Ankara, a obţinut o victorie militară netă în faţa Armeniei pentru controlul asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah, transmite Agerpres.

Pe lângă un sprijin politic ferm, Turcia a mai furnizat aliatului său azer arme, în special drone, care au jucat un rol decisiv în această victorie.

Potrivit comunicatului difuzat joi de Baku, exerciţiile militare, care continuă vineri, se vor desfăşura pe mai multe terenuri de antrenament de pe teritoriul azer. Nu a fost precizat numărul militarilor participanţi.

În recentele confruntări din Nagorno-Karabah, Turcia a fost acuzată că a trimis combatanţi sirieni pentru a sprijini forţele azere, ceea ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezminţit.

Luptele, soldate cu peste 6.000 de morţi, inclusiv civili, au luat sfârşit după şase săptămâni printr-o înfrângere umilitoare pentru Erevan, care a fost nevoit să restituie importante teritorii aflate sub controlul său după un prim conflict în anii 1990.

În baza acordului de încetare a focului încheiat sub egida Rusiei, aceasta a desfăşurat în jur de 2.000 de soldaţi de menţinere a păcii în Nagorno-Karabah.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel