Azerbaidjan cumpără avioane Leonardo M-346

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Azerbaidjan urmează să cumpere un număr neprecizat de avioane Leonardo M-346 Master instructor și aeronave de atac ușor, a anunțat președintele țării la 20 februarie, transmite Jane.

Ministrul Apărării din Azerbaidjan, Zakir Hasanov și directorul executiv Leonardo, Alessandro Profumo, au schimbat o „declarație prin acord” între Ministerul Apărării al Republicii Azerbaidjan și Leonardo pentru achiziționarea „unui sistem de integrare a aeronavelor M-346”, se arată într-un comunicat al președintelelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Nu au fost dezvăluite detalii referitoare la valoarea contractului sau la termenele de livrare.

În mai 2017, Leonardo și-a prezentat aeronavele sale Alenia Aermacchi M-346 Master pentru oficiali militari azeri. Deși numărul de aeronave nu a fost dezvăluit, în iulie 2019, directorul executiv Leonardo, Alessandro Profumo, a declarat că a  fost semnat un acord pentru șase aeronave de atac ușor M-346FA cu un „client major” internațional.

Avionul Leonardo M-346 este un avion avansat, care este echipat sub fiecare aripă cu un sistem ce poate transporta câte patru rache, și unul pe linia centrală pentru o rachetă de mare calibru. M-346 poate transporta o gamă de muniții inteligente, cum ar fi Mk 82/83/84, bombe fără ghidare și bombele ghidate GBU-12/16 și Opher Mk 82

Vezi și: Companiile MiG și Sukhoi ar urma să fuzioneze. Rusia vrea o singură companie de aviație militară

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel