Azerbaidjan cumpără avioane Leonardo M-346

Eduard Pascu / 24 feb 2020 / 12:18

Azerbaidjan urmează să cumpere un număr neprecizat de avioane Leonardo M-346 Master instructor și aeronave de atac ușor, a anunțat președintele țării la 20 februarie, transmite Jane.

Ministrul Apărării din Azerbaidjan, Zakir Hasanov și directorul executiv Leonardo, Alessandro Profumo, au schimbat o „declarație prin acord” între Ministerul Apărării al Republicii Azerbaidjan și Leonardo pentru achiziționarea „unui sistem de integrare a aeronavelor M-346”, se arată într-un comunicat al președintelelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Nu au fost dezvăluite detalii referitoare la valoarea contractului sau la termenele de livrare.

În mai 2017, Leonardo și-a prezentat aeronavele sale Alenia Aermacchi M-346 Master pentru oficiali militari azeri. Deși numărul de aeronave nu a fost dezvăluit, în iulie 2019, directorul executiv Leonardo, Alessandro Profumo, a declarat că a  fost semnat un acord pentru șase aeronave de atac ușor M-346FA cu un „client major” internațional.

Avionul Leonardo M-346 este un avion avansat, care este echipat sub fiecare aripă cu un sistem ce poate transporta câte patru rache, și unul pe linia centrală pentru o rachetă de mare calibru. M-346 poate transporta o gamă de muniții inteligente, cum ar fi Mk 82/83/84, bombe fără ghidare și bombele ghidate GBU-12/16 și Opher Mk 82

Vezi și: Companiile MiG și Sukhoi ar urma să fuzioneze. Rusia vrea o singură companie de aviație militară

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy