Ayatollahul iranian Ahmad Alamolhoda din Iran: Expulzarea ambasadorului britanic ar fi cea mai bună decizie pentru ca acesta să nu fie 'făcut bucăţi'

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ayatollahul iranian Ahmad Alamolhoda, un important cleric adept al liniei dure, a declarat că expulzarea ambasadorului britanic ar fi 'cel mai bun lucru care i se poate întâmpla acestuia', având în vedere că, în caz contrar, susţinători loiali ai generalului ucis l-ar putea 'tăia în bucăţi', a transmis marţi site-ul agenţiei de ştiri Eslahat, potrivit Reuters.

Ayatollahul Ahmad Alamolhoda, care conduce rugăciunile de vineri din Mashhad (est), oraş sfânt al şiiţilor, s-a referit la generalul Qassem Soleimani, ucis într-un atac cu dronă american pe 3 ianuarie, în apropierea aeroportului din Bagdad, transmite Agerpres.

Ambasadorul britanic la Teheran, Rob Macaire, a fost reţinut sâmbătă pentru scurt timp, fiind acuzat de participare la un protest ilegal.

Macaire a dat asigurări că a participat la o adunare de veghe în memoria victimelor prăbuşirii unui avion civil ucrainean, doborât "din eroare" de forţele armate iraniene.

Luni, Foreign Office l-a convocat pe ambasadorul Iranului pentru a exprima 'obiecţii vehemente' după scurta arestare a ambasadorului său la Teheran, apreciind că 'este vorba despre o încălcare inacceptabilă a Convenţiei de la Viena".

Duminică, manifestanţi au dat foc unui drapel britanic şi altuia israelian în faţa Ambasadei Regatului Unit la Teheran, strigând "Moarte Marii Britanii".

După ce a negat iniţial, Iranul a recunoscut sâmbătă că forţele sale armate au doborât cu o rachetă avionul companiei Ukraine International Airlines, provocând un val de indignare în ţară. Au murit 176 de oameni, majoritatea iranieni şi canadieni.

Iranul a subliniat că, în momentul lansării rachetei, apărarea sa era în alertă din cauza unui posibil "conflict total" cu SUA.

Vezi și: A treia zi de proteste în Iran- Forţele de ordine au folosit gloanţe de cauciuc (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel