Avocatul personal al lui Netanyahu şi fostul șef al marinei israeliene, inculpaţi în scandalul ''Submarine Affair''

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurorul general al Israelului şi-a anunţat joi intenţia de inculpare a lui David Shimron, avocatul personal al premierului Benjamin Netanyahu, pentru spălare de bani în scandalul achiziţionării de submarine de la compania germană ThyssenKrupp, transmite AFP.

Într-un comunicat, Ministerul Justiţiei a precizat că vor fi inculpaţi, de asemenea, omul de afaceri Michael Ganor, care a acţionat în calitate de reprezentant al companiei germane în Israel, şi Eliezer Marom, fost şef al Forţelor navale israeliene.

,,Procurorul general a decis urmărirea lui Michael Ganor, agent al şantierului naval ThyssenKrupp în Israel, a lui Eliezer Marom, fost şef al marinei israeliene, a lui David Sheran, fost şef de cabinet al premierului, a fostului ministru Eliezer Zandberg şi a avocatului David Shimron'', a indicat Ministerul Justiţiei.

Scandalul, numit ''Submarine Affair'' în presa israeliană, a izbucnit după ce s-a aflat că David Shimron, avocatul personal şi vărul lui Netanyahu, a fost contactat de către Miki Ganor, reprezentantul din Israel al grupului industrial german ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).

În octombrie 2016, Netanyahu a semnat un acord-cadru pentru achiziţionarea de nave de la ThyssenKrupp, în pofida opiniei contrare a ministrului apărării Moshe Yaalon şi a altor oficiali militari israelieni.

În luna iulie, poliţia i-a arestat pe Avriel Bar-Yosef, fost adjunct al şefului Consiliului de Securitate Naţională israelian, şi pe Eliezer Marom, fost comandant al Forţelor navale israeliene, care au negat orice implicare în acest scandal.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel