Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit (VIDEO). Șeful Wagner Group a murit

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Evgheni Prigojin, șeful aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group
Evgheni Prigojin, șeful aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group

Breaking news! Avion în care se afla controversatul Evgheni Prigojin s-a prăbușit!

UPDATE: Agenția Aerospațială rusă a confirmat că Prigojin se  afla în avion. Niciun pasager din cei 10 ai aeronavei nu a suraviețuit.

---

E vorba de o aeronavă Embraer care s-a prăbușit cu puțin timp în urmă. Agenția rusă Tass confirmă că în avion se afla și Evgheni Prigojin, șeful Wagner Group. Agenția Federală de Transport Aerian a demarat o investigație cu privire la prăbușirea aeronavei. Avionul s-a prăbușit în regiunea Tver. 

La bordul avionului se afla și Evgheni Prigojin, șeful Wagner Group. Informația e oficială.

Potrivit oficialilor ruși pe lista de pasageri se afla și șeful Wagner Group. Pe internet au apărut mai multe imagini video cu aeronava care s-a prăbușit.

Update: Unele mass-media rusești nu confirmă moartea lui Evgheni Prigojin în urma accidentului aviatic - soarta sa este neclară. Se presupune că informațiile despre decesul acestuia, precum și moartea comandantului "Grupului Wagner" Dmitri Utkin nu pot fi confirmate în acest moment.

Evgheni Prigozhin ar fi putut să se afle într-un alt avion. Acesta s-ar fi înregistrat pentru un zbor cu aeronava Embraer RA-02795 și, în același timp, s-a urcat la bordul unei alt avion.

Din imaginile filmate de amatori se vede cum avionul pică „ca un bolovan” necontrolat. Filmările de la locul prăbușirii și incendiul provocat de prăbușirea avionului pune sub un semn mare de întrebare orice posibilitate ca cineva să fi supraviețului unei asemenea prăbușiri. Reiterăm că Agenția de Transport Aerian a Federației Ruse a confirmat că în avion se afla și Evgheni Prigojin.

 

 

BBC a anunțat că Evgheni Prigojin a decedat.

 

Rebeliunea lui Prigojin 

 

Mercenarii lui Prigojin au luptat alături de armata rusă obişnuită mai multe luni în războiul dus de Moscova în Ucraina şi care a început în februarie 2022.

La sfârşitul lunii iunie, amintește și Agerpres, Prigojin şi-a mobilizat oamenii pentru un marş asupra Moscovei, din frustrare faţă de ceea ce considera ineficacitatea conducerii militare ruse, dar l-a oprit câteva ore mai târziu în urma negocierilor.

Se pare că Kremlinul i-a promis lui Prigojin imunitate în faţa urmăririi penale, una dintre condiţiile pentru o amnistie fiind plecarea lui în Belarusul vecin. Cu toate acestea, Prigojin ar fi reapărut în Rusia, în contextul Summitului Africii de la Sankt Petersburg, la sfârşitul lunii iulie.

Recent, a existat îngrijorarea că Niger, ţară din Africa de Vest, s-ar putea apropia de Rusia în urma unei lovituri de stat militare din iulie, pe care Prigojin a spus că o salută. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel