Avioanele F-35 ale Israelului, ”arma perfectă” împotriva sistemelor S-300 din Iran

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35i Adir israeliene, foto: Lockheed Martin
F-35i Adir israeliene, foto: Lockheed Martin

Avioanele F-35 ale Israelului dețin capacitatea de a depăși sistemele de apărare ale Iranului, afirmă un reprezentant al companiei producătoare.

Generalul american în rezervă Gary North, în prezent vicepreeșdinte Lockheed Martin a lăudat capacitățile ”stealth” deținute de F-35, capacități pe care niciun alt avion nu le poate oferi, precizând că Israelul poate ajunge cu F-35 ”oriunde este nevoie”.

Aflat în Israel, în cadrul unei conferințe de presă, North a fost întrebat dacă avioanele F-35 ale Israelului pot lovi instalațiile nucleare ale Iranului. Acesta a precizat că nu dorește să comenteze ”în mod specifict un astfel de scenariu”, dar F-35 este ”arma perfectă” împotriva sistemelor de apărare care au două cifre în codificarea NATO, informează Times of Israel. Generalul american a făcut o referire directă la sistemele rusești S-300 deținute de Iran, a căror codificare NATO este SA-10.

În contextul în care Ankara a fost exclusă din programul F-35 după ce Turcia a achiziționat sistemele rusești S-400, North a fost întrebat dacă avioanele care ar fi trebuit să ajungă la turci pot ajunge în Israel. Reprezentatul Lockheed Martin a menționat că aceasta este o opțiune, dar nu a detaliat.

Israelul va achiziționa încă 30 de avioane F-35, de generația a V-a. Acestea urmează să ajungă sub comanda Israelului până în anul 2024.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel