Avioanele F-35 ale Israelului, ”arma perfectă” împotriva sistemelor S-300 din Iran

Tudor Curtifan / 19 dec 2019 / 20:05

Avioanele F-35 ale Israelului dețin capacitatea de a depăși sistemele de apărare ale Iranului, afirmă un reprezentant al companiei producătoare.

Generalul american în rezervă Gary North, în prezent vicepreeșdinte Lockheed Martin a lăudat capacitățile ”stealth” deținute de F-35, capacități pe care niciun alt avion nu le poate oferi, precizând că Israelul poate ajunge cu F-35 ”oriunde este nevoie”.

Aflat în Israel, în cadrul unei conferințe de presă, North a fost întrebat dacă avioanele F-35 ale Israelului pot lovi instalațiile nucleare ale Iranului. Acesta a precizat că nu dorește să comenteze ”în mod specifict un astfel de scenariu”, dar F-35 este ”arma perfectă” împotriva sistemelor de apărare care au două cifre în codificarea NATO, informează Times of Israel. Generalul american a făcut o referire directă la sistemele rusești S-300 deținute de Iran, a căror codificare NATO este SA-10.

În contextul în care Ankara a fost exclusă din programul F-35 după ce Turcia a achiziționat sistemele rusești S-400, North a fost întrebat dacă avioanele care ar fi trebuit să ajungă la turci pot ajunge în Israel. Reprezentatul Lockheed Martin a menționat că aceasta este o opțiune, dar nu a detaliat.

Israelul va achiziționa încă 30 de avioane F-35, de generația a V-a. Acestea urmează să ajungă sub comanda Israelului până în anul 2024.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy