Avioanele F-16 sunt mai ieftine la întreținere decât Su-30SM

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a început să implementeze un contract pentru livrarea unui lot din cele mai noi avioane de vânătoare multirol Su-30SM în Belarus, dar unii analiști și-au manifestat îngrijorarea cu privire la costurile pe întreg ciclul de viață al aeronavei, de la fabricare la întreținere, transmite defence blog.

Publicația Lenta.ru a transmis vineri că un număr mare de experți de renume și-au exprimat îngrijorarea față de aeronavele de luptă selectate din Rusia pentru a înlocui flota îmbătrânită de avioane MiG-29 a Belarus.

Andrey Porotnikov, liderul proiectului din BelarusSecurityBlog, a declarat că costurile de operare și asistență ale aeronavelor ruse sunt mai scumpe decât aeronavele de luptă F-16 fabricate în SUA.

De obicei, costul ciclului de viață al aeronavei de luptă pentru o durată de viață estimată la 35 de ani este de 2-2,5 ori mai mare decât prețul său de cumpărare, în urma căruia costul total de întreținere al fiecărui Su-30SM va fi de 100-125 milioane de dolari.

Vezi și: Belarus primeşte două avioane de vânătoare de tip Su-30SM de la Federaţia Rusă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel