Avioanele F-15 Eagle vor fi echipate cu sisteme electronice performante de bruiaj radar

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania BAE Systems desfășoară, în cadrul unui program în valoare de 58 de milioane de dolari, lucrări de implementare a unor noi echipamente de protecție activă și pasivă în cadrul sistemelor  F-15 Eagle. 

Eagle Passive Active Warning and Survivability System (EPAWSS) va oferi avioanelor F-15 Eagle, cele operaționale, cât și cele care vor fi construite, o mai mare protecție atunci când operează în apropierea sau în spațiul aerian inamic. Sistemul permite piloților de avioane F-15 să monitorizeze, să localizeze și să blocheze radarele inamice, precum și să-l inducă în eroare cu privire la poziția și direcția aeronavei, transmite Air Force Magazine.

”Sistemul combină senzori și contramăsuri multispectrale, procesare de semnal de înaltă tehnologie, microelectronică și algoritmi inteligenți pentru a oferi capacități de avertizare radar complet integrate,, geo-localizare și capacități de auto-protecție”, se arată înt-un comunicat al BAE Systems.

EPAWSS a fost dezvoltat pentru a proteja avioanele F-15 variantele C, D și F-15E Strike Eagle din flota US Air Force și va fi un echipament standard pentru noile modele F-15EX, primul dintre acestea urmând să fie livrat Forțelor Aeriene în următoarele câteva săptămâni. Compania lucrează la sistemul EPAWSS din 2015.

Deși sistemul a trecut deja printr-o serie de teste la sol și în zbor, compania producătoare continuă să furnizeze ”actualizări incrementale ale software-ului de zbor EPAWSS cu noi capacități de geo-localizare și identificare a amenințărilor”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel