Avioanele de luptă ale U.S. Air Force au doborât 4 obiecte zburătoare în 8 zile

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16 Fighting Falcon, foto: National Interest
F-16 Fighting Falcon, foto: National Interest

Un avion de vânătoare american a doborât duminică un alt "obiect zburătoar neidentificat" deasupra lacului Huron, la ordinul președintelui Joe Biden. A fost a patra doborâre de acest fel în opt zile și cea mai recentă intervenţie militară aeriană într-un şir de evenimente care au avut loc deasupra spațiului aerian american care, potrivit oficialilor Pentagonului, nu are precedent pe timp de pace.

 

O parte din motivul pentru care au loc aceste doborâri repetate este o "alertă sporită" aeriană emisă în urma unui zborului efectuat săptămâna trecută de un balon spion al Chinei care a apărut deasupra spațiului aerian al SUA, a declarat generalul Glen VanHerck, șeful NORAD și al Comandamentului de Nord al SUA, în cadrul unei conferinţe.

De atunci, avioanele de luptă ale U.S. Air Force au doborât săptămâna trecută și ale obiecte zburătoare deasupra Canadei și Alaskăi. Oficialii Pentagonului au declarat că acestea nu reprezintă o amenințare la adresa securității, dar se știe atât de puțin despre ele.

Cel mai nou "obiect" zburător detectat în apropierea lacului Huron, în nordul SUA, a fost doborât la ordinul preşedintelui Joe Biden şi nu a reprezentat nicio "ameninţare militară" pentru teritoriul american, a afirmat duminică un înalt oficial al administraţiei de la Washington, scrie AFP.

Obiectul, care nu a fost considerat o amenințare militară, a fost descris de către oficialii din domeniul apărării ca fiind o "structură octogonală" fără echipaj uman, de care erau atașate sfori. Acesta a fost doborât de o rachetă trasă de un avion de vânătoare F-16 la ora locală 14:42 (19:42 GMT).

"Ca măsură de precauţie şi la recomandarea comandamentului militar, preşedintele Biden a ordonat ca obiectul neidentificat să fie doborât", a spus acest responsabil.

"Am evaluat că nu reprezenta nicio ameninţare militară pentru nimic la sol", a adăugat el.

Obiectul, al patrulea în puţin peste o săptămână, "a fost doborât de piloţii UŞ Air Force şi de Garda Naţională", anunţase pe Twitter anterior reprezentanta democrată a statului Michigan Elissa Slotkin, în timp ce colegul ei Jack Bergman a vorbit despre 'un 'obiect (...) scos din funcţiune' deasupra lacului Huron.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel