Avioane MiG-21 LanceR și F-16 românești au efectuat exerciții cu bombardiere strategice americane B-52

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Forțele Aeriene Române @Facebook
Sursă foto: Forțele Aeriene Române @Facebook

Șase aeronave ale Forțelor Aeriene Române, alături de avioane din țări aliate și de bombardiere strategice americane de tip B-52 Stratofortress, au participat vineri, 28 august, la exercițiul aerian multinațional Allied Sky 2020.

Exercițiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței - Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei, contribuind, de asemenea, la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității regionale.

În spațiul aerian românesc, exercițiul a fost coordonat de Componenta Operațională Aeriană din Statul Major al Forțelor Aeriene și de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) și a inclus misiuni de interceptare și escortă executate cu aeronave de tip MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii și Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress, potrivit unui comunicat emis de MApN către DefenseRomania.



Participarea aeronavelor românești la acest tip de activități permite antrenarea personalului în executarea unor astfel de misiuni și contribuie la dezvoltarea cooperării multinaționale în domeniul aerian prin aplicarea unor proceduri comune.

La exerciții au participat și B-52 Stratofortress care au tranzitat spațiul aerian al 30 de țări NATO



La Allied Sky 2020 au participat șase aeronave de tip B-52 Stratofortress din dotarea Forțelor Aeriene ale SUA, care au tranzitat spațiul aerian al tuturor celor 30 de țări membre ale NATO din Europa și America de Nord - fiind primul de acest fel ce se execută într-o singură zi.

În ciuda provocărilor pe care le prezintă în prezent pandemia COVID-19, prin executarea cu succes a exercițiului de antrenament în comun, forțele aliate implicate sunt pe deplin pregătite să-și execute misiunile pe toate domeniile, demonstrând implicare și interoperabilitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel