Avioane iordaniene au efectuat raiduri aeriene pe teritoriul Siriei. Au fost vizate rețele de trafic de droguri, având legături cu grupări pro-iraniene

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Surse regionale de informații au dezvăluit că avioane iordaniene au efectuat marți patru lovituri împotriva depozitelor de droguri legate de Iran în interiorul Siriei, în al doilea raid de acest gen în decurs de o săptămână.

Acestea au declarat că armata iordaniană și-a intensificat campania împotriva traficanților de droguri după ciocnirile de luna trecută cu zeci de persoane suspectate că au legături cu grupuri armate loiale Iranului și care transportau cantități mari de arme și explozibili peste granița cu Siria.

Sursele au confirmat informațiile relatate de site-ul de știri sirian "Suwayda 24" despre 3 lovituri care au vizat traficanți de droguri marcanți din orașele Al-Shaab și Arman din guvernoratul Suwayda, lângă granița iordaniano-siriană, iar al patrulea atac a lovit o facilitate din apropierea satului Al-Mallah.

Joia trecută, Iordania a vizat site-uri similare din Suwayda, unde oficialii bănuiesc că se desfășoară o mulțime de activități de contrabandă transfrontalieră.

Activistul și analistul civil Rayan Marouf a spus: "Iordanienii par să țintească ferme în care se suspectează că drogurile sunt depozitate înainte de a fi introduse ilegal peste graniță, precum și casele și ascunzișurile unor traficanți cunoscuți de droguri".

El a adăugat: "Recentele lovituri indică faptul că Iordania își intensifică războiul împotriva traficanților de droguri", în timp ce "Suwayda 24" a raportat din surse locale că există rapoarte neconfirmate despre uciderea a trei persoane, inclusiv a unui mare traficant local de droguri.

Oficialii iordanieni au spus că Regatul a primit promisiuni de ajutor militar american pentru a îmbunătăți situația de securitate, iar Statele Unite au oferit deja aproximativ un miliard de dolari pentru a stabili puncte de frontieră de la începutul conflictului sirian în 2011.

Iordania și aliații săi occidentali acuză Hezbollah-ul libanez și alte facțiuni armate loiale Iranului care controlează o mare parte a sudului Siriei că se află în spatele creșterii traficului de droguri. Iranul și Hezbollah resping aceste acuzații.

Oficialii antidrog din Statele Unite și Occident spun că Siria distrusă de război a devenit principala locație a regiunii pentru un comerț cu droguri de miliarde de dolari, iar Iordania a devenit o rută majoră de tranzit pentru amfetamina siriană, cunoscută sub numele de Captagon, către state din Golf bogate în petrol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel