Lovitură pentru Eurofighter. Avioane F-35 Lockheed, în dotarea aviației belgiene

Sebastian Florea |
Data publicării:

Belgia a ales F-35 de la Lockheed pentru a-şi înlocui flota de F-16, conform unor surse guvernamentale belgiene.

Belgia a ales avioane de luptă F-35 produse de compania americană Lockheed Martin, în detrimentul aeronavelor Typhoon ale grupului european Eurofighter pentru a-şi înlocui flota îmbătrânită de avioane F-16, a anunţat luni agenţia Belga, citând surse guvernamentale, transmite Reuters.

Termenul limită pentru decizia mult aşteptată de achiziţie a 34 de avioane noi era 29 octombrie. O purtătoare de cuvânt a Ministerului belgian al Apărării a refuzat să comenteze şi să confirme acest termen, menţionează Reuters. Industria aerospaţială se aştepta ca guvernul să facă un anunţ în acest sens în iulie, înainte de summitul NATO de la Bruxelles.

Valoarea aeronavelor, care ar urma să fie livrate până în 2023, este estimată la 3,6 miliarde de euro.

Washingtonul a extins termenul până la 31 octombrie, la solicitarea guvernului belgian, au indicat surse americane, menţionând că orice nouă amânare ar genera creşteri de preţuri. Dacă se confirmă că americanii de la Lockheed au avut câştig de cauză, ar însemna un eşec pentru Marea Britanie, Germania, Italia şi Spania, cele patru ţări din spatele programului Eurofighter, menţionează Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel