Avioane F-16 operaționale, scoase la vânzare în sectorul privat

Darius Muresan / 03 sep 2019 / 22:53

Dacă te-ai gândit să îți achiziționezi un avion F-16 din sectorul privat, trebuie să afli că o firmă din Statele Unite tocmai a scos la vânzare trei aparate.

Jet Lease, o firmă de leasing de aeronave din Palm Beach, Florida, SUA, a scos la vânzare pe site-ul companiei trei avione operaționale F-16. Practic, potrivit celor de la The Drive, un cumpărător își poate achiziționa o mini-escadrilă privată de F16.

Avioanele F-16 scoase la vânzare provin din Iordania. Iordania a cumpărat zeci de aparate F-16 second hand din state NATO precum Belgia și Olanda, între 2008 și 2017. 

 

Cât costă să îți cumperi un F-16

 

Sursa citată precizează că vânzarea aparatelor F-16 în sectorul privat nu este un fapt neobișnuit, ele fiind achiziționate în general de diverși magnați sau companii aeriene, însă sunt demilitarizate. Interesant în cazul uneia dintre aeronavele F-16 este că aceasta nu a fost demilitarizată, o diferență esențială între avioanele F-16 care au fost achiziționate prin sectorul privat.

Așadar, e vorba despre un F-16A/B Fighting Falcon, fabricat prin anii 1980, scos la vânzare pentru 8,5 milioane de dolari. Avionul a suferit și modernizări care îi permit să aibă o perioadă de viață de 8.000 de ore. Celelalte două aparate sunt F-16AM și BM Block 20 Mid-Life-Update. Prețul acestora din urmă este similar, el fiind negociabil. Toate trei avioane provin din Iordania.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy