Avioane F-16 operaționale, scoase la vânzare în sectorul privat

Darius Muresan |
Data publicării:

Dacă te-ai gândit să îți achiziționezi un avion F-16 din sectorul privat, trebuie să afli că o firmă din Statele Unite tocmai a scos la vânzare trei aparate.

Jet Lease, o firmă de leasing de aeronave din Palm Beach, Florida, SUA, a scos la vânzare pe site-ul companiei trei avione operaționale F-16. Practic, potrivit celor de la The Drive, un cumpărător își poate achiziționa o mini-escadrilă privată de F16.

Avioanele F-16 scoase la vânzare provin din Iordania. Iordania a cumpărat zeci de aparate F-16 second hand din state NATO precum Belgia și Olanda, între 2008 și 2017. 

 

Cât costă să îți cumperi un F-16

 

Sursa citată precizează că vânzarea aparatelor F-16 în sectorul privat nu este un fapt neobișnuit, ele fiind achiziționate în general de diverși magnați sau companii aeriene, însă sunt demilitarizate. Interesant în cazul uneia dintre aeronavele F-16 este că aceasta nu a fost demilitarizată, o diferență esențială între avioanele F-16 care au fost achiziționate prin sectorul privat.

Așadar, e vorba despre un F-16A/B Fighting Falcon, fabricat prin anii 1980, scos la vânzare pentru 8,5 milioane de dolari. Avionul a suferit și modernizări care îi permit să aibă o perioadă de viață de 8.000 de ore. Celelalte două aparate sunt F-16AM și BM Block 20 Mid-Life-Update. Prețul acestora din urmă este similar, el fiind negociabil. Toate trei avioane provin din Iordania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel