Avioane F-16 ale US Air Force participă la exercițiul Drapel Albastru din Israel

Eduard Pascu |
Data publicării:

Avioane de vânătoare F-16 Fighting Falcon ale US Air Force au ajuns în Israel, potrivit unui comunicat recent al Ambasadei SUA Tel Aviv, transmite defence blog.

Aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Escadrilelor 480 și 52 ale US Air Force, dislocate la Baza Aeriană Spangdahlem din Germania, au aterizat la Baza Aeriană Ovda din Israel.

„Avioanele F-16 vor participa la exercițiul Drapel Albastru, un eveniment bianual care menține interoperabilitatea și cooperarea între militari. Drapel Albastru din acest an implică membri militari din Israel, Germania, Grecia, Italia și SUA”, se arată în mesajul Ambasadei. 

F-16 Fighting Falcon este o aeronavă de luptă compactă, cu mai multe roluri. Este extrem de manevrabil și și-a dovedit puterea în lupta aer-aer și atac aer-sol. Oferă un sistem de arme cu costuri relativ reduse, de înaltă performanță, pentru Statele Unite și țările aliate. Aproximativ 3.000 de avioane F-16 funcționează astăzi în 25 de țări.

Drapel Albastru este un exercițiu de aviație pe scară largă organizat de Forțele Aeriene Israeliene. Aceasta a avut loc pentru prima dată în noiembrie 2013 la baza Forțelor Aeriene Ovda din Israel. Exercițiul, care a inclus participarea mai multor forțe aeriene străine, are drept scop extinderea cooperării internaționale.

Scopul exercițiului de instruire Drapel Albastru este de a simula scenarii de luptă extremă și zboruri de coaliție cât mai realiste.

Vezi și: Avioanele F-35 ale Israelului, demonstrație în cadrul exercițiului militar ”Drapel albastru”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel