Rusia a folosit avioanele de vânătoare pentru a intercepta două drone MQ-9 Reaper și TB2 Bayraktar în largul coastelor Crimeei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă de tip MQ-9B SkyGuardian americană. Photo credit: General Atomics Aeronautical Systems
Dronă de tip MQ-9B SkyGuardian americană. Photo credit: General Atomics Aeronautical Systems

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 22.08.2023, două avioane de vânătoare au fost ridicate în aer pentru a nu permite încălcarea frontierei de stat de către două drone de tip MQ-9 Reaper și TB2 Bayraktar, care îndeplineau misiuni de cercetare aeriană în proximitatea Peninsulei Crimeea.

,,Pe 22 august, deasupra acvatoriului Mării Negre, mijloacele pentru controlul spațiului aerian din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au semnalat zborul a două dorne MQ-9 Reaper și TB2 Bayraktar, care îndeplineau misiuni de cercetare aeriană în proximitatea Peninsulei Crimeea, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

,,Pentru a preveni o posibilă încălcare a frontierei de stat a Federației Ruse și pentru a contracara executarea cercetării radiotehnice de către cele două aparate de zbor fără pilot, au fost ridicate în aer două avioane de vânătoare din cadrul forțelor aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

După cum au precizat aceștia, “în urma acțiunilor întreprinse de avioanele de vânătoare, dronele au schimbat direcția de zbor și au părăsit zonele în care efectuau cercetarea aeriană”.

Anterior, în dimineața zilei de marți, 22 august, Ministerul rus al Apărării a informat că militarii ucraineni au încercat să atace obiective din Peninsula Crimeea cu două drone aeriene. Acestea au fost contracarate de mijloacele de război electronic ale armatei ruse și au căzut în apele Mării Negre, la nord-vest de Peninsula Crimeea.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel