Aviația Strategică a Rusiei își arată mușchii: Bombardiere Tu-160 și Tu-95MS redislocate pe aerodromuri arctice

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier strategic rusesc Tu-95. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Bombardier strategic rusesc Tu-95. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 07.07.2023, că, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor, două bombardiere strategice de tip Tu-160 au aterizat pe aerodromul arctic Vorkuta.

“Două bombardiere strategice Tu-160 aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au aterizat pe aerodromul Vorkuta din Republica Komi. Activitatea a făcut parte dintr-un exercițiu tactic de zbor aflat în curs de desfășurare”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Interfax și Tass. (Video)

După cum au informat reprezentanții militari ruși, echipajele celor două bombardiere strategice au efectuat un zbor fără aterizări intermediare de pe aerodromul de dislocare permanentă, în timpul căruia au fost efectuate două realimentări în aer de la avioane-cisternă Il-78. Pe timpul zborului, cu durata de peste 12 ore, bombardierele strategice Tu-160 au parcurs o distanță de aproximativ 9.000 de kilometri.

Reprezentanții ministerului au precizat că la exercițiul tactic de zbor participă 10 avioane de tip Tu-160, Tu-95MS și Il-78. Exercițiul se desfășoară sub conducerea comandantului Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobilash.

Potrivit conducerii exercițiului, în pofida misiunilor executate în cadrul operației militare speciale, toate activitățile planificate de pregătire pentru luptă se desfășoară în volum integral. La exercițiul tactic de zbor al Aviației cu rază lungă de acțiune, care a început pe 04 iulie, participă forțe și mijloace aparținând regimentelor de aviație ale marilor unități din Engels (Regiunea Saratov) și Ukrainka (Regiunea Amur).

“În cadrul exercițiului tactic de zbor, două bombardiere strategice Tu-95MS au aterizat pe aerodromul Anadyr din Regiunea Auronomă Chukotka, iar două aeronave de tip Tu-160 pe aerodromul Sovetsky (Vorkuta) din Republica Komi”, a precizat Serghei Kobylash.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor încredințate, personalul navigant a executat zboruri pentru întrebuințarea în luptă a mijloacelor de distrugere de aviație împotriva unor ținte de instrucție indicate, în condiții de contraacțiune a apărării antiaeriene a inamicului, precum și zboruri de căutare-salvare în raioanele arctice.

Comentariul autorului: Probabil că, pe 06 iulie s-a desfășurat faza activă a exercițiului tactic de zbor executat în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. După cum au anunțat reprezentanții ruși anterior, aceasta a inclus și lansări de rachete în poligonul Pemboy din nordul Rusiei.

Trebuie precizat faptul că activitățile de amploare ale bombardierelor strategice rusești au început de Ziua SUA, pe 04 iulie, și se desfășoară la numai o săptămână distanță de începerea sumittului NATO din 11-12 iulie de la Vilnius (Lituania).

Dintr-un material video prezentat de agenția de presă Tass rezultă faptul că cele două bombardiere strategice Tu-160 participante la exercițiul din zona arctică au fost aeronavele Vasili Reshetnikov (număr de înregistrare RF-94102 și număr de bord 02 roșu) și Ivan Yarygin (număr de înregistrare RF-94112 și număr de bord 04 roșu).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel