Avem un avantaj clar, Kalașnikovul este cea mai bună armă din lume, a declarat Șoigu

Sursă foto: Ministerul rus al apărării
Sursă foto: Ministerul rus al apărării

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat gruparea de forțe care a capturat orașul ucrainean Avdiivka în februarie, după câteva luni de asediu constant. 

Șoigu a lăudat în fața soldaților ruși pușca de asalt Kalașnikov, spunând despre aceasta că este cea mai bună din lume.

„În ceea ce privește raportul de putere, astăzi avem avantajul de partea noastră”, a spus Șoigu, potrivit Interfax, care a raportat că armata rusă a confiscat mai multe piese de „echipament militar străin” pe care Shoigu urma să le inspecteze. Raportul nu precizează însă despre ce fel de echipament militar este vorba.

Șoigu a declarat în continuare la întâlnire că Kalașnikov este cea mai bună armă din lume. „Este clar pentru întreaga lume că cea mai bună pușcă de asalt este Kalașnikov”, a declarat șeful Ministerului rus al Apărării. Pușca Kalashnikov este considerată de mulți o legendă, datorită versatilității și fiabilității sale.

Potrivit agenției Interfax, comandantul grupării de forțe ”Centru”, Andrei Mordvicev, i-a înaintat un raport lui Șoigu, în care declara că trupele ruse continuă ofensiva după capturarea Avdiivka. Totuși, el a mai spus că focul de artilerie ucraineană nu s-a stins, în ciuda declarațiilor Kievului că îi lipsește muniția.

Cu toate acestea, rolul muniției a fost hotărâtor în pierderea Avdiivka. Lipsa muniției, scria New York Times la începutul lui februarie, a făcut ca armata ucraineană să nu mai atace grupurile mici de ruși de pe front pentru că nu își poate permite să risipească muniția pe un număr atât de mic de soldati.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a vorbit despre lipsa muniției în legătură cu Avdiivka căzută la o discuție la Conferința de Securitate de la München, care a avut loc săptămâna trecută.

„De fiecare dată când forțele armate ucrainene abandonează un alt oraș pe care nu îl pot apăra din lipsă de muniție, nu vă gândiți la asta doar în contextul păcii și al democrației. Gândiți-vă că asta înseamnă că soldații ruși sunt cu câțiva kilometri mai aproape de casele voastre și de copiii voștri”, spunea Kuleba, potrivit Ukrainska Pravda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel