Autoritățile poloneze se declară îngrijorat de numărul tot mai mare de militari ruşi în apropierea graniței cu Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:

Numărul tot mai mare de militari ruşi dislocaţi în apropierea graniței cu Ucraina, precum și în Belarus, dar și în exclava rusă Kaliningrad, este o chestiune care îngrijorează tot mai mult autoritățile de la Varşovia.

Şefului guvernului polonez, Mateusz Morawiecki, a scris pe pagina personală de Facebook, după o întâlniri cu omologul său leton Krisjanis Karins, că Varşovia acordă o atenţie sporită faţă de numărul tot mai mare de militari ruşi dislocaţi în apropierea graniței cu Ucraina.

"Suntem îngrijorați de prezența tot mai mare a trupelor ruse în jurul Ucrainei, în Belarus, de-a lungul graniței ruso-belaruse și în regiunea Kaliningrad. Acesta este un alt instrument care ar putea fi folosit pentru o ofensivă directă", a spus Morawiecki, potrivit Ukrinform.net.

Potrivit prim-ministrului polonez, în timpul întâlnirii cu Karins de la Riga, s-a discutat continuarea coordonării acțiunilor în contextul actualei crize a migraților de la graniţa Poloniei cu Belarusul.

Șeful guvernului polonez a remarcat că, datorită menţinerii active al canalelor de comunicare cu state partenere din Orientul Mijlociu, a fost posibilă schimbarea poziției multor transportatori aerieni, care au fost folosite ca „un instrument pentru traficul de persoane care erau apoi folosite ca un scut uman”.

Morawiecki a adăugat că Polonia și Letonia vorbesc la toate reuniunile Consiliului European cu o singură voce despre gazoductul Nord Stream 2 și despre speculațiile pe care Rusia le face pe piaţa gazelor.

Premierul polonez a vizitat recent Estonia, Lituania și Letonia pentru a discuta cu liderii politici din aceste state despre actuala criză a migraților de graniţa Poloniei cu Belarusul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel