Autoritățile poloneze se declară îngrijorat de numărul tot mai mare de militari ruşi în apropierea graniței cu Ucraina

S.I. Catalin / 22 noi 2021 / 11:39

Numărul tot mai mare de militari ruşi dislocaţi în apropierea graniței cu Ucraina, precum și în Belarus, dar și în exclava rusă Kaliningrad, este o chestiune care îngrijorează tot mai mult autoritățile de la Varşovia.

Şefului guvernului polonez, Mateusz Morawiecki, a scris pe pagina personală de Facebook, după o întâlniri cu omologul său leton Krisjanis Karins, că Varşovia acordă o atenţie sporită faţă de numărul tot mai mare de militari ruşi dislocaţi în apropierea graniței cu Ucraina.

"Suntem îngrijorați de prezența tot mai mare a trupelor ruse în jurul Ucrainei, în Belarus, de-a lungul graniței ruso-belaruse și în regiunea Kaliningrad. Acesta este un alt instrument care ar putea fi folosit pentru o ofensivă directă", a spus Morawiecki, potrivit Ukrinform.net.

Potrivit prim-ministrului polonez, în timpul întâlnirii cu Karins de la Riga, s-a discutat continuarea coordonării acțiunilor în contextul actualei crize a migraților de la graniţa Poloniei cu Belarusul.

Șeful guvernului polonez a remarcat că, datorită menţinerii active al canalelor de comunicare cu state partenere din Orientul Mijlociu, a fost posibilă schimbarea poziției multor transportatori aerieni, care au fost folosite ca „un instrument pentru traficul de persoane care erau apoi folosite ca un scut uman”.

Morawiecki a adăugat că Polonia și Letonia vorbesc la toate reuniunile Consiliului European cu o singură voce despre gazoductul Nord Stream 2 și despre speculațiile pe care Rusia le face pe piaţa gazelor.

Premierul polonez a vizitat recent Estonia, Lituania și Letonia pentru a discuta cu liderii politici din aceste state despre actuala criză a migraților de graniţa Poloniei cu Belarusul.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy