Autorităţile din Siria şi Israel au redeschide singurul punct de trecere în Înălţimile Golan

S.I. Catalin |
Data publicării:

Singurul punct de trecere între Siria şi partea din Platoul Golan aflată sub control israelian a fost redeschis luni după ce a fost închis timp de patru ani din cauza războiului civil din Siria

În urma unui acord anunţat vineri între Naţiunile Unite, Israel şi Siria, două vehicule albe ale ONU au traversat bariera care le-a fost deschisă de partea israeliană a punctului de trecere Qouneitra, relatează AFP şi Reuters.

Redeschiderea punctului de trecere este un nou semn al preluării controlului în teritoriului sirian de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad. Aceasta a devenit posibilă după ce forţele guvernului sirian, susţinute de Rusia, au obţinut controlul aproape în totalitate în provincia siriană Qouneitra.

„Redeschiderea va permite reprezentanţilor ONU să îmbunătăţească eforturile de prevenire a ostilităţilor din regiunea Înălţimilor Golan”, a declarat Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, potrivit agenţiei Reuters.

„Aşteptăm ca Israelul şi Siria să ofere reprezentanţilor ONU atât accesul de care au nevoie, cât şi siguranţa. De asemenea, facem apel la autorităţile siriene să ia măsurile necesare pentru a permite patrularea fără nicio interferenţă”, a mai spus Nikki Haley .

Iniţial, punctul de trecere, prin care druzii sirieni care trăiesc pe coasta siriană a Golanului treceau în trecut pentru a merge la studii sau să se căsătorească în Siria, va fi folosit numai pentru operaţiunile de menţinere a păcii ale ONU, a indicat armata israeliană. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel