Autoritatea palestiniană, insensibilă la acțiunile lui Trump

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump

Autorităţile palestiniene nu vor fi descurajate în încercarea de a obţine o investigaţie a Curţii Penale Internaţionale împotriva Israelului, a declarat luni un oficial, în ciuda intenţiei administraţiei americane conduse de Donald Trump de a le închide ambasada.

Un oficial palestinian de rang înalt, Saeb Erekat, a spus că autorităţile au fost informate că SUA vor închide misiunea Organizaţiei de Eliberare a Palestinei de la Washington, adăugând că decizia are ca scop 'să protejeze crimele Israelului'. 'Reafirmăm că drepturile poporului palestinian nu sunt de vânzare şi că nu vom ceda la ameninţările şi intimidările SUA', a precizat Saeb Erekat într-un comunicat. 'Prin urmare, cerem în continuare Curţii Penale Internaţionale să îşi deschidă cât mai repede investigaţia privind crimele Israelului', a adăugat el. Saeb Erekat a denunţat decizia SUA, spunând că reprezintă 'o escaladare periculoasă' în măsurile de retorsiune adoptate de Washington, potrivit AFP.

Trump nu recunoaște curtea de la Haga

Statele Unite urmează să adopte luni o poziţie agresivă împotriva Curţii Penale Internaţionale (CPI) de la Haga, ameninţând cu sancţiuni împotriva judecătorilor acesteia dacă ei vor începe o investigaţie privind presupuse crime de război comise de americani în Afganistan, relatează Reuters. Consilierul de securitate naţională al preşedintelui american, John Bolton, urmează să facă acest anunţ într-un discurs pe care îl va susţine luni la Federalist Society, un grup conservator, la Washington. 'Statele Unite vor folosi toate mijloacele necesare pentru a ne proteja cetăţenii şi pe cei ai aliaţilor noştri de judecarea injustă de către această instanţă ilegitimă', ar urma să spună Bolton, conform unui draft al discursului său, consultat de Reuters. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel