Autobuz al armatei răsturnat în Turcia: cinci militari morţi şi zece răniţi

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cinci soldaţi turci şi-au pierdut viaţa luni şi zece au fost răniţi după ce autobuzul cu care circulau în provincia Mersin din sudul Turciei s-a răsturnat, a anunţat biroul guvernatorului local, citat de Reuters.

În accident şi-a pierdut viaţa şi şoferul autobuzului, a indicat sursa citată, adăugând că cei zece soldaţi răniţi sunt în stare gravă şi au fost transportaţi la spital. Cauza accidentului nu se cunoaşte deocamdată. Conform primelor informaţii, şoferul ar fi pierdut controlul volanului, autobuzul ieşind de pe carosabil şi răsturnându-se, transmite Agerpres.

Mai multe echipe de salvare au fost trimise la faţa locului, conform media turce, care nu precizează numărul militarilor aflaţi în autobuz.

Conform Anadolu, soldații se îndreptau spre portul mediteranean Tasucu, unde urmau să fie trimiși spre sud spre Republica Turcă a Ciprului de Nord (TRNC). Guvernatorul provinciei Mersin, Ali Ihsan Su, care i-a vizitat pe soldații răniți la Spitalul de Stat Mut, a declarat că din primele cercetări se pare că accidentul s-ar fi produs pe fondul unei defecțiuni la sistemul de frânare al autobuzului.

"Era un autobuz civil care transporta soldații. Cauza accidentului a fost probabil defecțiunea sistemului de frânare, dar ancheta continuă", a spus Su.

El a adăugat că 10 dintre răniți sunt în stare critică.

Citește și: Siria: Un vehicul blindat Oshkosh M-ATV al armatei americane, implicat într-un grav accident (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel