Australia şi SUA au convenit să intensifice cooperarea aeriană în domeniul militar

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul australian al apărării, Peter Dutton, a anunţat joi, la Washington, că Statele Unite şi Australia au ajuns la noi acorduri privind postura forţelor militare care vor conduce la o intensificare a cooperării aeriene prin desfăşurarea prin rotaţie a tuturor tipurilor de avioane militare americane în Australia, transmite Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă comune la încheierea unei reuniuni a miniştrilor apărării şi de externe din cele două ţări, Dutton a declarat că cele două părţi vor "consolida semnificativ cooperarea noastră privind postura forţelor, vor creşte interoperabilitatea şi vor aprofunda activităţile alianţei în (regiunea) indo-pacifică".

"Aceasta va include o cooperare aeriană sporită prin desfăşurarea prin rotaţie a tuturor tipurilor de aeronave militare americane în Australia", a adăugat el.

"Am stabilit, de asemenea, susţinere logistică şi capabilităţi de mentenanţă combinate pentru a ne sprijini activităţile consolidate, inclusiv capabilitatea logistică şi de susţinere pentru submarine şi soldaţi în Australia".

La rândul său, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că au fost aprobate în cadrul întâlnirii "iniţiative majore ale posturii forţelor care ne vor extinde accesul şi prezenţa în Australia".

Dutton şi Austin au avut aceste discuţii la o zi după ce SUA şi Marea Britanie au anunţat că vor pune la dispoziţia Australiei tehnologia şi capabilităţile necesare pentru lansarea submarinelor cu propulsie nucleară.

China a acuzat joi SUA, Marea Britanie şi Australia că "subminează stabilitatea şi pacea regionale" după semnarea pactului AUKUS, menit să consolideze cooperarea trilaterală în tehnologii avansate de apărare, precum inteligenţa artificială, sistemele de submarine şi supraveghere la mare distanţă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel