Australia recunoaşte Ierusalimul de Vest drept capitală a Israelului

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Australia recunoaşte Ierusalimul de Vest drept capitală a Israelului, a anunţat sâmbătă premierul Scott Morrison, dar transferul misiunii diplomatice de la Tel Aviv va trebui să aştepte încheierea unui acord de pace, relatează AFP.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a anunţat sâmbătă că ţara sa recunoaşte Ierusalimul de Vest drept capitală a Israelului, dar îşi va muta ambasada în acest oraş după semnarea păcii.

Disputat de israelieni şi palestinieni, statutul final al oraşului Ierusalim reprezintă cel mai mare obstacol în vederea căderii la pace între cele două părţi. Premierul Australiei s-a alăturat liderilor de stat care susţin Israelul în chestiunea Ierusalimului. Sâmbătă, conservatorul Scott Morrison a anunţat că ţara sa recunoaşte Ierusalimul de Vest drept capitală a Israelului, urmând astfel exemplul preşedintelui american Donald Trump.

Totuşi, spre deosebire de Statele Unite, care şi-au mutat deja ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, premierul australian a menţionat că misiunea diplomatică a ţării sale în statul evreu va fi transferată în Oraşul Sfânt abia după încheierea unui acord de pace între israelieni şi palestinieni. Până atunci, Australia va avea în Ierusalim un birou pentru probleme de apărare şi comerţ. Morrisson s-a pronunţat totodată pentru „soluţia două state“. „Guvernul australian este hotărât să recunoască aspiraţiile poporului palestinian pentru un viitor stat cu capitala în Ierusalimul de Est“, a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel