Australia îşi întăreşte poziţia strategică în Pacific cu ajutor din partea NATO

S.I. Catalin / 07 aug 2019 / 13:18

Australia şi NATO au semnat miercuri un nou "acord de parteneriat întărit" vizând extinderea cooperării în regiunea Pacificului, transmite dpa.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, aflat în vizită în Australia, a semnat acordul reînnoibil la doi ani în cadrul unei întâlniri la Sydney cu ministrul australian al apărării, Linda Reynolds.

,,Căutăm noi domenii de cooperare în regiunea Indo-Pacific", a menţionat ministrul australian, a cărui ţară contribuie în prezent cu circa 300 de militari la misiunea NATO din Afganistan, Resolute Support.

,,Cu cât mediul de securitate este mai imprevizibil, cu atât este mai important să fim împreună, să lucrăm împreună şi să apărăm o ordine mondială bazată pe reguli", a spus la rândul său Jens Stoltenberg, subliniind că "acesta este scopul parteneriatului dintre Australia şi NATO".

Secretarul general al NATO a adăugat că statele membre ale Alianţei sunt "preocupate" de activităţile Iranului în Strâmtoarea Ormuz şi urmăresc îndeaproape situaţia.

,,Toţi aliaţii noştri sunt preocupaţi de activităţile destabilizatoare ale Iranului din regiune, de susţinerea acestuia faţă de diferite grupări teroriste şi de programul său de rachete", a declarat Stoltenberg presei.

Australia a indicat că are în vedere trimiterea de nave şi aeronave militare în Golf, pe fondul escaladării tensiunilor dintre SUA şi Iran în regiune, aminteşte dpa.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy