Aurescu discuţie cu noul ministru danez de Externe: Pe agendă, aderarea la Schengen și răspunsul comun la agresiunea Rusiei în Ucraina

Bogdan Aurescu, sursă foto: Facebook MAE
Bogdan Aurescu, sursă foto: Facebook MAE

Miniștrii de externe ai României și Danemarcei au abordat, în cadrul unei convorbiri telefonice, subiecte precum aderarea României la Schengen și agresiunea neprovocată a Rusiei în Ucraina.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat la telefon cu omologul danez, Lars Lokke Rasmussen, căruia i-a urat succes în această funcţie, printre subiectele abordate numărându-se şi priorităţile comune ale celor două state.

"Discuţie excelentă cu Lars Lokke Rasmussen, căruia i-am urat succes ca nou ministru de externe al Danemarcei! Am discutat priorităţile comune ale cooperării foarte bune româno-daneze, inclusiv pentru asigurarea unităţii şi securităţii Uniunii Europene. Am mulţumit pentru reconfirmarea sprijinului ferm şi angajat al Danemarcei pentru aderarea României la Schengen", a scris Aurescu, luni, pe Twitter.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, cei doi miniştri au făcut referire şi la contextul dificil de securitate marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, evidenţiind importanţa acţiunii comune la nivel european şi internaţional pentru a răspunde prin soluţii eficiente la efectele crizei generate de agresiunea rusă.

Ministrul Bogdan Aurescu a amintit măsurile luate de România în sprijinul Ucrainei, menţionând că în ţara noastră au intrat peste 3,3 milioane de refugiaţi, fiind facilitat şi tranzitul pe teritoriul românesc a peste 11 milioane de tone de cereale şi produse agricole ucrainene.

De asemenea, Aurescu a arătat că România doreşte să valorifice expertiza daneză pe palierul migraţiei, pentru identificarea de soluţii eficiente, fiind agreată o cooperare activă a celor două ţări la nivel european, precizează MAE.

Şeful diplomaţiei române a reînnoit, cu această ocazie, invitaţia adresată omologului danez în decembrie anul trecut, de a efectua o vizită oficială la Bucureşti, adaugă sursa citată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel