Au fost publicate imagini din satelit care confirmă că centrul rus de antrenament Borisoglebsk a fost serios avariat (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini din satelit ale uzinei ruse de avioane din Borisoglebsk. Sursa Foto: Radio Svoboda.
Imagini din satelit ale uzinei ruse de avioane din Borisoglebsk. Sursa Foto: Radio Svoboda.

La 9 aprilie 2024, Serviciul ucrainean de informații militare (HUR/GUR) a executat un atac curajos cu dronă asupra unui centru rus de pregătire aviatică din Borisoglebsk, regiunea Voronej. În cadrul acestei operațiuni, confirmată de un reprezentant anonim al GUR, au fost implicate două drone care au vizat facilitatea responsabilă cu pregătirea personalului aeronautic rusesc. 

De asemenea, una dintre dronele utilizate de ucraineni în atacul asupra orașului Borisoglebsk din regiunea Voronej din Federația Rusă a avariat clădirea unei fabrici de avioane unde sunt reparate şi motoare de rachete. Acest lucru este evidențiat de imaginile din satelit din 9 aprilie.

Imaginile realizate de satelitul companiei de imagistică Planet Labs arată cat de mult a fost deteriorata una dintre clădirile aflate pe teritoriul ''Uzinei ruse de Avioane 711''. Uzina este situată la peste 300 de kilometri de granița teritoriilor controlate de Ucraina.

La 9 aprilie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a "respins un atac cu drone" asupra orașului Borisoglebsk. În schimb, Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării a confirmat atacul cu drone asupra uzinei rusești.

De la începutul anului 2024, Ucraina a început să vizeze din ce în ce mai mult elementele de infrastructura critica ale Rusiei, mai ale rafinăriile de petrol, aerodromurile militare și fabricile de avioane ale căror produse sunt folosite pe frontul din Ucraina.

La 4 aprilie 2024, publicaţia ucraineană Militarnyi a relatat că Ministerul rus al Apărării a confirmat ca a existat un atac în masă cu drone asupra aerodromului militar Morozovsk, unde își au baza avioanele de vânătoare-bombardament care atacă Ucraina.

Atacul cu drone a avut loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie. Primele explozii au avut loc în jurul miezului nopții. Vasâli Golubev, guvernatorul regiunii ruse, a afirmat că aerodromul militar, situat în apropierea orașului Morozovsk din regiunea Rostov, a fost atacat de peste 40 de drone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel