Primele imagini cu momentul atacului asupra sediului Flotei ruse din Marea Neagra: Rachetele Storm Shadow au lovit cu precizie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Sediul Flotei ruse din Marea Neagră a fost atacat cu succes de rachete de croazieră ucrainene. Atacul a fost raportat ieri de presă locală. În jurul orei 13:00, pe 22 septembrie, sediul Marinei ruse din Sevastopol a fost lovit de o rachetă, în urma atacului clădirea a fost grav avariată. Azi, mass-media ucraineană a publicat primele imagini realizat de martori oculari care se aflau la câteva sute de metrii de sediul Flotei ruse din Marea Neagră

Mass-media ucraineană a publicat o imagine cu momentul în care rachetele au lovit sediul Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol.

Aceasta arată că, după ce clădirea fumega deja, o rachetă a lovit cu putere. Este câte se poate de evident din imagini ca ucrainenii au utilizat rachete Storm Shadow.

Canalele ucrainene de Telegram împărtășesc, de asemenea, o înregistrare video din momentul atacului asupra sediului, care arată că racheta lovește deja clădirea în flăcări. Acest lucru poate indică faptul că au existat cel puțin două rachete.

De asemenea, reprezentanţii forțelor aeriene ucrainene au declarat pentru Sky News ca pentru a ataca sediul central al Flotei rusești din Marea Neagră au fost folosite rachetele Storm Shadow.

De menționat că armele furnizate de Marea Britanie și Franța au ajutat partea ucraineană să atace una dintre instalațiile militare din peninsula Crimeea, ocupată temporar. Reprezentanții Forțelor Aeriene ucrainene au confirmat acest lucru într-un comentariu pentru jurnaliști Sky News.

Publicația Krym.Realiya a prezentat imagini cu sediul central al Flotei ruse din Marea Neagră în flăcări după atacul efectuat de forțele armate ucrainene.

Atacul ucrainean asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol a provocat moartea a cel puțin 9 persoane și rănirea a 16. Printre acestea se numără și generali ruși, a precizat Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații al apărării (GUR) din Ucraina, pentru Vocea Americii.

"Comandantul grupului, generalul Aleksandr Romanciuk, se află printre răniți și este în stare gravă. Șeful de stat major, generalul (Oleg) Tsekov, este inconștient'', a spus Budanov.

Aleksandr Romanciuk este comandantul forțelor ruse de pe frontul din Zaporojie și a fost promovat la gradul de general-colonel în 2023. Locotenent-generalul Oleg Tsekov este comandantul Brigăzii 200 de pușcași  a Gărzii Separate din cadrul Forțelor de Coastă ale Flotei de Nord a Marinei Ruse.

În același timp, Budanov nu a confirmat rapoartele privind presupusul deces al amiralului Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre.  GUR nu are informații despre starea acestuia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel