Atunci când sistemul HIMARS este eficient (Foto/Video): Forțele Armate Ucrainene au distrus un sistem rusesc de rachete S-300

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Artileria ucraineană distruge lansatoarele ruseşti de rachete S-300V. Sursa foto: Military.ua.
Artileria ucraineană distruge lansatoarele ruseşti de rachete S-300V. Sursa foto: Military.ua.

Forțele Armate Ucrainene au desfășurat o operațiune extrem de interesantă care a presupus distrugerea mai multor componente ale unui sistem rusesc de apărare antiaeriană, destul de rar întâlnit pe front - imaginile cu loviturile asupra pozițiilor sistemului de rachete antiaeriene S-300V al armatei ruse au fost publicate pe reţele de socializare.

Înregistrarea video a atacului a fost publicată de canalul Telegram "Forțele de apărare din sudul Ucrainei", iar analiza acesteia poate fi împărțită în două părți: recunoașterea pozițiilor inamice și imagini cu distrugerea directă a țintelor.

În ceea ce privește prima parte, merită remarcată activitatea extrem de eficientă a militarilor ucraineni care au folosit UAV-uri de recunoaştere pentru a localiza poziția sistemului S-300V, care se află în apropierea satului Privillia din regiunea Herson. Aceasta se află la aproximativ 70 km de linia frontului.

În plus, se poate concluziona că militarii ucraineni au stabilit cu ceva timp înainte poziţia sistemului rusesc, deoarece aceştia și-a schimbat poziția de cel puțin două ori.

Drona a înregistrat pozițiile următoarelor componente ale sistemului S-300V4: stația radar 9S32M1, unitatea de foc a sistemului S-300V4, postul de comandă şi o cisternă încărcată cu combustibil.

În ceea ce privește partea referitoare la distrugerea pozițiilor rusești, merită notate următoarele. În primul rând, distrugerile au fost efectuate de sistemul de rachete HIMARS cu rachetele sale GMLRS de înaltă precizie, care sunt capabile să lovească ținte la o distanță de 84 km, precizează analiştii publicaţiei ucrainene DefenseExpress.

În al doilea rând, vehiculele care sunt considerate parte componentă dintr-un sistem S-300V4 au fost poziţionate la distanţe mari unele de celelalte, ceea ce complică în general distrugerea lor dintr-o singură lovitură.

Materialul video arată două stații radar avariate și o cisternă de combustibil avariat în urma atacului. Un lansator și un vehicul utilizat pentru încărcarea rachetelor au fost distruse iremediabil - acestea sunt pierderile prezentate în videoclip. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel