Atentat Turcia. Sentințe drastice pentru mai mulți suspecți

Sebastian Florea |
Data publicării:

Şase persoane au fost condamnate la închisoare pe viaţă pentru un atentat comis la Ankara.

Şase persoane au fost condamnate luni la închisoare pe viaţă pentru un atentat cu maşină-capcană care s-a soldat cu 29 de morţi la Ankara, în februarie 2016, şi care a fost revendicat de o mişcare kurdă armată, potrivit agenţiei de presă Anadolu, preluată de AFP. Cei şase acuzaţi au fost condamnaţi fiecare la 29 de pedepse cu închisoare pe viaţă pentru uciderea voluntară a 29 de oameni şi la o pedeapsă suplimentară de închisoare pe viaţă pentru că au atentat la integritatea teritorială şi unitatea statului, precizează Anadolu.

Ei au fost de asemenea condamnaţi la 1.185 de ani de închisoare fiecare pentru transportul de explozivi şi tentativă de asasinare a 75 de persoane. Printre cei 68 de acuzaţi judecaţi în cadrul acestui proces, alţi doi au primit nouă ani de închisoare pentru 'apartenenţă la o organizaţie teroristă' şi şapte persoane au primit şase ani de închisoare pentru fraudă. Zece persoane au fost achitate. Alţi 50 de acuzaţi urmează să fie judecaţi separat.

La 17 februarie 2016, 29 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest atentat cu maşină-capcană ce a vizat un convoi militar în centrul capitalei turce. Atacul, comis de un kamikaze, a fost revendicat de Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), apropiat al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată 'teroristă' de Ankara şi de aliaţii săi occidentali.

Turcia a fost lovită în 2015 şi 2016 de numeroase atentate sângeroase, atribuite sau revendicate de gruparea Stat Islamic (SI) şi de rebelii kurzi. Cel mai recent atentat de anvergură din Turcia a avut loc în noaptea de Revelion în 2017. Un membru al grupării Stat Islamic (SI) a atacat atunci un club din Istanbul cu o armă de asalt, ucigând 39 de oameni. De atunci, Turcia menţine măsuri de securitate sporite, iar autorităţile desfăşoară regulat arestări de presupuşi membri ai SI şi PKK.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel