Atentat asupra primului ministru al Sudanului, Abdalla Hamdok

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Primul ministru al Sudanului, Abdalla Hamdok, a scăpat luni nevătămat după o tentativă de asasinat cu mașină capcană în capitala Kartoum, anunță agenția iraniană Tasnim care îl citează pe directorul de cabinet al premierului.

"O explozie puternică a avut loc în timp convoiul în care se afla premierul Abdalla Hamdok trecea prin zonă, dar mulțumesc lui Dumnezeu, nimeni nu a fost rănit", a spus Ali Bakhit, directorul său de cabinet, într-o postare pe Facebook, a informat AFP. Convoiul a fost atacat în drum spre biroul său din districtul Kober din nord-estul Khartoum.

Agenția de știri oficială din Sudan, SUNA, a declarat că Hamdok se află într-o „stare de sănătate bună și într-un loc sigur” după atac, fără a da detalii suplimentare.

Detaliile despre atac nu erau încă clare, dar a fost organizat la „în jurul orei 9 dimineața, la intrarea în podul Kober... în momentul în care Hamdok se îndreapta ca de obicei spre biroul său”, a spus SANA.

Ulterior, Hamdok a scris pe contul său oficial de Twitter că "am scăpat nevătămat". "Asigur poporul sudanez că sunt bine și complet sănătos", a mai spus el. "Ce s-a întâmplat nu va opri marșul spre schimbare."

Imaginile de la televiziunea de stat arătau cel puțin două vehicule avariate la locul exploziei, care a fost rapid izolat de poliție. Radio Omdurman a anunțat că, în atac, s-au auzit și focuri de arme automate și că Hamdok ar fi fost dus la spital.

Hamdok, un economist experimentat, a fost numit în fruntea guvernului Sudanului în august anul trecut, într-o perioadă de tranziție de trei ani, în urma demisiei președintelui, Omar al-Bashir.

El și-a construit cariera în organizații continentale și internaționale, inclusiv ca secretar executiv adjunct al Comisiei Economice pentru Africa a ONU din Addis Abeba.

Numirea sa a urmat unui acord de împărțire a puterii între liderii militari, care au dus la demisia lui Bashir în aprilie cât și mișcarea de protest care a condus manifestații de masă împotriva președintelui în decembrie 2018

De atunci, Hamdok a promis să abordeze dificultățile sociale și economice și a încercat să forțeze pacea între grupurile rebele din toată țara.

Vezi și: Tentativă de lovitură de stat în Sudan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel