Atât s-a putut. Nordul a lansat peste 150 de baloane cu reziduuri menajere spre Coreea de Sud (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
 Photo source: Courtesy of PARK HAN-SIK
Photo source: Courtesy of PARK HAN-SIK

Coreea de Sud a acuzat Nordul că a lansat un număr mare de baloane care transportau peste graniță reziduuri de diferite tipuri, după cum a informat agenția Yonhap miercuri, 29 mai. 

Statul Major Întrunit (JCS) din Coreea de Sud a anunțat încă de marți seara că baloanele au trecut granița și au căzut în diferite locuri din țară. Până miercuri, au fost observate nu mai puțin de 150 de astfel de baloane. 

„Aceste acțiuni ale Coreei de Nord încalcă în mod clar dreptul internațional și amenință serios securitatea poporului nostru”, a spus agenția în declarația JCS.

Fotografiile baloanelor căzute, publicate în presa sud-coreeană au arătat că erau încărcate cu resturi menajere, inclusiv hârtie igienică, sticle de plastic, baterii, pantofi uzati și chiar cu gunoi de grajd. Autoritățile au cerut populației să raporteze căderea baloanelor și să nu se apropie de ele, în timp ce armata a trimis unități de protecție chimică și biologică pentru a colecta și examina obiectele căzute.

Baloane cu reziduuri menajere trimise de Nord către Coreea de Sud. Photo source: Joint Chiefs of Staff (South Korea) via NKNews.org

2. Baloane cu... (baloane-coreea-de-nord-reziduri-sud_11409800.jpg)

3. Baloane cu... (baloane-gunoaie-coreea-de-nord-sud_39919300.jpg)

 

Un răspuns la baloanele cu manifeste ale activiștilor sud-coreeni

 

Coreea de Nord susține că a răspuns activiștilor sud-coreeni care au lansat de mai mult timp baloane ce conțineau manifeste critice la adresa conducerii Coreei de Nord sau în care se descria societatea democratică din sudul peninsulei. Uneori, baloanele transportau unități de memorie USB pe care erau înregistrare videoclipuri muzicale de la grupuri pop sud-coreene interzise în nord.

De altfel, pe 26 mai, autoritățile RPDC au anunțat că vor lua măsuri în oglindă ca răspuns la împrăștierea frecventă a materialelor de campanie în zona de frontieră. 

Guvernele anterioare din Coreea de Sud au încercat să împiedice activiștii să organizeze astfel de campanii, atrăgând atenția că aceste acțiuni nu promovează pacea și amenință siguranța rezidenților nord coreeni din apropierea graniței. În acest sens, în 2021 a fost inițiată o interdicție a lansărilor de baloane în Coreea de Sud, însă Curtea Supremă a țării a declarat-o la scurt timp neconstituțională, considerând că se încalcă libertatea de exprimare a cetățenilor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel