Atacurile aeriene ale Rusiei depind de armele Iranului și Coreei de Nord. Teheranul plusează cu o nouă dronă care ar putea distruge HIMARS

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Atacurile aeriene ale rușilor devin tot mai sofisticate.

Forțele armate ruse au elaborat o combinație de mijloace de atac, care cuprinde rachetele autohtone, dar și drone iraniene Shahed (Iranul spune că nu le furnizează Rusiei) sau rachete balistice nord-coreene, despre care Coreea de Nord nu vorbește.

Fiecare atac aerian al rușilor costă sute de milioane de dolari. Este o campanie extrem de costisitoare și nici măcar Rusia nu are capacitatea de a o desfășura în fiecare zi.

Pentru a continua atacurile, Rusia nu se poate lipsi de aprovizionarea cu arme din Iran și RPDC. Asta arată neputința Rusiei, care și-a supraestimat forțele și se vede dependentă de foștii săi sateliți, precum Coreea de Nord, sau de Iran, o țară pe care rușii au privit-o mult timp cu dezinteres, ca să nu spunem altfel.

Trebuie subliniat că nici în tabăra ucraineană lucrurile nu stau prea roz. Incapacitatea de a furniza suficientă muniție Ucrainei arată cât de profund este impasul prin care trece industria de apărare din Occident, incapabilă să accelereze rapid.

 

Iranul a dezvoltat o nouă dronă pentru Rusia

 

În aceste condiții, publicația britanică Sky News, citând o sursă familiarizată cu problemele de securitate, vine cu informația potrivit căreia Iranul a dezvoltat o nouă dronă de atac, numită Shahed-107.

Noua dronă Shahed-107, care aproape sigur va ajunge în dotarea Armatei ruse, a fost descrisă ca un UAV „exploziv și de recunoaștere”, care poate fi echipat cu tehnologie pentru a căuta „ținte cu prioritate înaltă” pe câmpul de luptă, cum ar fi sistemele MLRS , precum HIMARS-urile americane, LRU (Lance Roquette Unitaire) donate de Franța sau sistemele M270 MARS II din Germania.

Potrivit interlocutorului postului britanic de știri, Teheranul ar putea oferi Moscovei „mai multe unități” din drona dezvoltată, în cadrul unui acord de circa 2 milioane de dolari.

Drona Shahed-107 aparține familiei Shahed-101 de vehicule aeriene fără pilot cu o coadă în formă de V, a declarat o sursă de securitate pentru Sky News.

Lungimea sa este de aproximativ 2,5 metri, anvergura aripilor este de 3 metri. Drona poate fi lansată dintr-un vehicul, iar raza sa maximă de zbor este estimată la 1.500 km.

Potrivit Sky News, forțele de securitate iraniene au efectuat teste împreună cu rușii la o bază aeriană din Iran, folosind drone Shahed-107 și Shahed-136. O sursă anonimă a Sky News din Ucraina a spus că, cel mai probabil, datele despre noua dezvoltare corespund realității.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel