Atacurile aeriene ale Rusiei au pus la pământ infrastructura Ucrainei. ”Peste 10 milioane de ucraineni sunt fără electricitate”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea unei rachete rusești Kalibr. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Lansarea unei rachete rusești Kalibr. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Rachete și obuze rusești au lovit poziții ucrainene în mai multe regiuni, în timp ce luptele grele continuă în Donețk, a declarat armata ucraineană joi seară.

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost atacată constant de rachete și drone rusești, de la capitala Kiev, în nord, până la Dnipro, în centrul Ucrainei și Odesa, în sud, a anunțat armata într-un comunicat.

Forțele ucrainene au doborât în ​​ultimele 24 de ore 2 rachete de croazieră, 5 rachete lansate aerian și 5 drone Shahed-136 de fabricație iraniană, se arată în comunicat.

Aproximativ 10 milioane de oameni sunt fără curent, declara președintele Volodimir Zelenski într-o alocuțiune video de joi seară.

Autoritățile din unele zone au ordonat întreruperi de urgență, a spus el. 

”Cele mai multe dintre ele se află în regiunea Vinița, Odesa, Sumîi și Kiev. Facem totul pentru a normaliza aprovizionarea”, a mai spus Zelenski.

Pe 15 noiembrie, Rusia a lansat cel mai  masiv atac cu rachete  asupra Ucrainei: în ciuda activității de succes a apărării aeriene într-un număr de regiuni, Kiev, Kiev, Volyn, Rivne, Lviv, Hmelnițkîi, Jîtomîr, Vinița, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, Poltava și Regiunile Harkiv au fost lovite.

Rachetele au avut ca scop principal distrugerea infrastructurii energetice. Din cauza acestor atacuri, întreruperile de curent au  afectat toate regiunile Ucrainei.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel