Atacuri repetate asupra Crimeei. Un sistem S-300, lovit de un atac cu rachete. Rușii susțin că au doborât opt rachete de croazieră Storm Shadow

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem S-300/400 - Foto: mil.ru
Sistem S-300/400 - Foto: mil.ru

Ucraina continuă să execute atacuri combinate asupra Peninsulei Crimeea. După cum a informat Ministerul rus al Apărării, pe 30.10.2023, apărarea antiaeriană a respins loviturile executate cu rachete de croazieră Storm Shadow. Toate rachetele lansate de partea ucraineană au fost doborâte.

Atacurile de luni asupra peninsulei Crimeea au început de pe timpul nopții. Mai întâi, Forțele Armate ale Ucrainei au lansat două rachete operativ-tactice ATACMS asupra unor ținte militare din apropiere de Olenevka, în zona Cap Tarhankut. Rachetele nu au putut fi interceptate de către militarii ruși, iar mai multe persoane au fost rănite în urma loviturii.

Sistemul de rachete antiaeriene S-300 a fost avariat în urma unui atac cu rachete în regiunea Saki din Crimeea, în dimineața zilei de 30 octombrie, anunță și UPravda, care citează canalul Telegram ”Astra”. În urma atacului, sistemul de apărare antiaeriană S-300 a fost avariat, iar generatorul diesel a fost distrus.

De asemenea, Kievul a încercat să atace navele Flotei ruse din Marea Neagră cu ajutorul unor drone maritime. În total, au fost întrebuințate trei astfel de ambarcațiuni. Una dintre drone a fost distrusă de o navă de patrulare rusească în zona Sevastopol, iar alte două au încercat să intre în Golful Hersones. După ce au fost descoperite, una dintre drone a fost distrusă imediat, iar cea de-a doua a reușit să scape, spun sursele ruse.

După prânz, partea ucraineană a reluat atacurile asupra Crimeii, de această dată întrebuințând rachete de croazieră Storm Shadow. În total, au fost lansate opt rachete, toate fiind doborâte, susțin rușii.

Potrivit unor date preliminare, aeronavele care au lansat rachetele de proveniență britanică au decolat de la Starokonstantinov și Mirgorod, iar după atac au plecat către alte aerodromuri.

“Pe 30 octombrie, în jurul orei 13:00, ora Moscovei, regimul de la Kiev a încercat să atace ținte de pe teritoriul Peninsulei Crimeea cu opt rachete de croazieră Storm Shadow. În timpul respingerii atacului de către sistemele de apărare antiaeriană aflate în serviciul de luptă, toate rachetele au fost doborâte”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării.

După cum au informat autoritățile locale, două dintre rachete au fost doborâte deasupra Sevastopolului. Resturi ale acestora au căzut pe o școală din nordul localității, unde o persoană a fost rănită.

Canalul rusesc de Telegram “Rybar” a anunțat că Ucraina a primit un nou lot de rachete ATACMS de tip MGM-140B Block 1A, cu o rază de acțiune de 300 de kilometri. Recent, 20 de rachete de acest tip au fost livrate părții ucrainene din Polonia.

Potrivit presei ruse, este de așteptat ca, în viitorul apropiat, Kievul să lovească din nou ținte rusești din spatele frontului. Cu un grad ridicat de probabilitate, ar putea fi vorba tot despre aerodromuri, ca în cazurile anterioare de la Berdyansk și Lugansk.

Sursa alternativă: topwar.ru - publicație aliniată propagandei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel