Atacuri cu drone maritime și aeriene ucrainene în zona Mării Negre. Au fost vizate ținte din Crimeea și Rusia

Ionel Copcea |
Data publicării:
Drona navala Sea Baby
Drona navala Sea Baby

În mesaje separate postate pe rețelele de socializare, autoritățile locale rusești au informat că, în cursul nopții de joi spre vineri, armata ucraineană a lansat un atac masiv asupra facilităților Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) din Sevastopolul ocupat și Novorosiysk, aflat pe teritoriul Rusiei.

Astfel, pentru a treia noapte consecutiv, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat din nou Sevastopolul, din aer și de pe mare, folosind drone aeriene și maritime. Deocamdată, nu există informații în ceea ce privește eventuala întrebuințare de rachete de croazieră sau balistice. Potrivit autorităților orașului, în urma atacului, a fost afectată o substație energetică, ceea ce a dus la o întrerupere parțială a curentului electric. Până în prezent, nu au fost raportate victime sau alte pagube materiale. În timpul respingerii atacului, au fost distruse peste 10 drone aeriene și cinci bărci fără pilot ale armatei ucrainene.

“Forțele de apărare antiaeriană, marina și grupările de trupe din Crimeea continuă să distrugă vehicule aeriene fără pilot, precum și drone maritime în zona Sevastopolului. Mulțumesc armatei noastre, care a respins cu succes un atac masiv al inamicului asupra localității Sevastopol. Zeci de drone aeriene și cinci bărci fără pilot au fost distruse de forțele noastre”, a scris guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev pe canalul său de Telegram.

De asemenea, un atac de noapte a fost efectuat și asupra localității Novorossiysk, aflată în Rusia. Au fost semnalate mai multe explozii produse de intervenția mijloacelor de apărare antiaeriană în zona portului. Locuitorii din apropiere au anunțat că sunete de arme automate au fost auzite în jurul orei 03:00. Potrivit datelor prezentate de guvernatorul Ținutului Krasnodar, Veniamin Kondratyev, aproximativ 10 drone aeriene ucrainene au fost distruse în timpul atacului nocturn. Există pagube locale în port, dar nu au fost furnizate detalii despre acestea. Deocamdată, nu au fost prezentate informații despre eventuale victime.

În plus, în cursul dimineții, dronele ucrainene au atacat și localitatea Tuapse, din regiunea rusă Krasnodar, vizând rafinăria locală de petrol. În urma loviturii executate cu două drone aeriene, pe teritoriul facilității energetice s-a produs un incendiu, care a fost localizat. Nu au existat victime.

Surse rusești apreciază că, în perioada următoare, numărul loviturilor cu drone ale armatei ucrainene va crește permanent. Potrivit acestora, cu cât trupele rusești vor avansa mai mult în zona frontului din Ucraina, cu atât vor fi întrebuințate mai multe drone aparținând Forțelor Armate ucrainene în zona Mării Negre.

Comentariul autorului: Trebuie semnalat faptul că, în ultimele zile, în partea de vest a Peninsulei Crimeea au apărut foarte multe drone maritime ucrainene.

Armata rusă a anunțat progresiv, distrugerea a peste 20 de bărci fără pilot, care încercau să se apropie de peninsulă. În acest scop a fost întrebuințată, în special, Aviația navală a FRMN.

Utilizatorul canalului de Telegram Rybar a confirmat faptul că, pe 15 mai, în zona localității Chernomorskoe, au fost distruse două drone maritime ucrainene, în timp ce alte 12 drone au fost lovite pe 16 mai în apropiere de Seavstopol.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel