Atacul Israelului asupra Iranului - Mass-media a difuzat imagini realizate din satelit cu stația radar avariată

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursa Foto: Chris Biggers (twitter.com/CSBiggers)
Sursa Foto: Chris Biggers (twitter.com/CSBiggers)

În timpul atacului efectuat asupra Iranului în urmă cu două zile, armata israeliană a avariat serios un sistem radar aflat în apropierea aeroportului din orașul Isfahan, potrivit The Times of Israel. Agenția a obținut imagini realizate din satelit care prezintă pagubele rezultate după atacul israelian din această zonă. Imagini indică, de asemenea, că ținta atacului a fost o stație radar din apropierea aeroportului din Isfahan.

Imaginile radar de tip SAR de la compania de imagistica Umbră, obținute în data de 19 aprilie 2024, arată daunele suferite de bateria sistemului iranian de rachete S-300PMU2 din apropierea aeroportului Isfahan. Imaginile prezintă şi radarul 30N6E avariat.

Între timp, alte componente ale sistemului au fost îndepărtate de la fața locului. Starea și locul în care se află acestea sunt necunoscute în prezent. O sursă militară americană de rang înalt a declarat pentru FOX News că israelienii au distrus fix ceea ce intenționau să lovească.

Inaltul oficial american a declarat că atacul israelian asupra Iranului a prespus utilizarea unei aeronave aflată în afara spațiului aerian iranian care a lansat cel puțin trei rachete cu rază lungă de acțiune asupra unui sit de apărare aeriană care proteja instalația nucleară de la Natanz din provincia Isfahan din centrul Iranului. O evaluare parţială indică faptul că situl a fost distrus, dar oficialii americani din domeniul apărării continuă să analizeze pagubele provocate

 

Atacul Israelului asupra Iranului


În noaptea de 14 aprilie, Iranul a lansat un atac masiv asupra Israelului cu drone și rachete. Țintele au fost lansate de pe teritoriul iranian, dar și sprijinul unor susţinători ai regimului iranian, aflaţi în Irak, Siria, Liban și Yemen. Majoritatea rachetelor și a dronelor au fost interceptate cu succes de forțele armate israeliene.

Atacul Iranului a fost un răspuns la bombardarea efectuată de Israel asupra consulatului iranian din Damasc, la 1 aprilie, care s-a soldat cu moartea mai multor generali ai Corpului Gardienilor Revoluției Iraniene.

În dimineața zilei de 19 aprilie, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au lansat un atac aerian asupra Iranului ca răspuns la atacul masiv. IDF a lovit cu rachete și drone o bază militară din apropierea orașului Isfahan.

Potrivit ABC News, probabil că atacul efectuat de aviaţia israeliană a vizat un sistemul radar de lângă Isfahan care făcea parte din sistemul de apărare aeriană al sitului nuclear iranian din Natanz.

Statele Unite nu au susținut planurile Israelului de a lovi Iranul ca răspuns la recentul bombardamentul. Casa Albă și Departamentul de Stat au refuzat să comenteze atacul cu rachete al Israelului asupra Iranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel