Atacul Hamas asupra Israelului: Gruparea teroristă a desfășurat o campanie de dezinformare înainte de atac

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri israeliene Merkava
Tancuri israeliene Merkava

Hamas a desfășurat o campanie de ani de zile pentru a păcăli Israelul să creadă că grupul nu dorește un conflict armat și că ar putea fi liniștit cu stimulente economice pentru a menține un calm relativ, a declarat luni o sursă apropiată organizației teroriste pentru agenția de presă Reuters.

,,Hamas a dat Israelului impresia că nu este pregătit pentru o luptă", a declarat sursă pentru agenție.

,,Hamas a folosit o tactică de dezinformare fără precedent pentru a induce în eroare Israelul în ultimele luni, dând impresia publică că nu este dispusă să intre într-o luptă sau confruntare cu Israelul, în timp ce se pregătea pentru această operațiune masivă", a spus sursa.

Frontiera cu Gaza a fost relativ liniștită în ultimele luni. Hamas a stat în afara luptelor între Israel și Jihadul Islamic Palestinian, derulate la începutul acestui an.

Sâmbătă, bărbați înarmați din Hamas au deschis o breșă la granița cu Israelul, ucigând peste 700 de persoane și luând cel puțin alți 100 de ostatici în Gaza în timpul acestui raid fără precedent. De asemenea, gruparea teroristă a lansat mii de rachete asupra Israelului.

Sursa a precizat că, în cadrul pregătirilor sale, organizația teroristă a construit o ''comunitate israeliană fictivă'' pentru a se antrena în vederea asaltului în care bărbați înarmați au mers din casă în casă în orașele israeliene de frontieră, ucigând sute de civili.

Sursa a declarat că Hamas a convins Israelul că este mai interesat să se asigure că locuitorii din Gaza au permise de muncă care să le permită să intre în Israel, unde câștigă salarii mai mari decât în enclavă.

 

Mulți lideri ai grupării teroriste nu au fost anunțați de atacul planificat

 

,,Hamas a reușit să construiască o întreagă imagine că nu este pregătită pentru o operaţiune militară împotriva Israelului", a declarat sursa.

Sursa a precizat că mulți lideri ai grupării teroriste nu au fost anunțați de atacul planificat pentru a împiedica scurgerea de informații către Israel. În plus, celor aproximativ 1.000 de teroriști implicați în atacul devastator nu li s-a spus exact pentru ce se antrenau.

O sursă de din cadrul serviciilor de informaţii israeliene a declarat pentru Reuters, sub protecţia anonimatului, că serviciile de securitate au căzut în această capcană.

,,Ne-au făcut să credem că vor bani", a declarat sursa israeliană. "Și tot timpul au fost implicați în exerciții sau antrenamente până când s-au dezlănțuit".

Fostul consilier pentru securitate națională Yaakov Amidror a declarat pentru Reuters că unele țări aliate cu statul evreu au crezut în minciună, spunând Ierusalimului că Hamas dă dovadă de "mai multă responsabilitate".

,,Am început în mod stupid să credem că este adevărat", a spus el. "Astfel, am făcut o greșeală. Nu vom mai face această greșeală din nou și vom distruge Hamas, încet, dar sigur."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel